09 January 2014

Antitesen

Ja det har ekat tomt här över jul och nyår. Tiden går fort när man har full fart framåt hela tiden. Julen firades glatt och sent och var en av de trevligaste jularna på länge. Nyåret dito, i något lugnare tecken och inte fullt lika sent heller, men minst lika trevligt. Däremellan hann jag jobba några dagar.
En treåring har hunnit bli en fyraåring och den gråa fuktiga hösten har utan större ansträngning övergått i en grå fuktig vinter.
Just nu sitter jag plötsligt ensam hemma som båtänka igen, för första gången på några månader och visst känns det lite ovanligt efter en sån paus.

Samtidigt som det har varit fullt av liv och framtidsplaner och dagscheman som inte liknat nåt över huvudtaget, har jag tänkt en mängd för mig ovanligt djupa tankar och filosoferat en hel del över liv och leverne och världens tillstånd.

Mitt anti-löfte för i år, ja jag vill inte lova något som jag ändå inte kan hålla, så istället väljer en tanke eller ett tema att fokusera på under året. I fjol var det balans. I år det blir det på sätt och vis nästan motsatsen, nämligen att skämma bort. Och då menar jag inte att jag eller alla andra i min närhet ska få allt de pekar på. Nej. Det har snarare att  göra med att 2014 kommer att bli ett galet hektiskt år, det värsta och bästa hittills i år på alla sätt och vis.

Med att skämma bort vill jag då komma ihåg att slösa kärlek på mina barn de korta stunder de får min fulla uppmärksamhet, på tok för korta stunder för att samvetet ska trivas och just därför vill jag kompensera med full närvaro då jag kan.
Med att skämma bort vill jag också påminna mig själv om att ta det lugnt, bre på med rejäla andningshål i vardagen då jag kan ta en paus från kaoset, en paus från att vara på väg att gifta sig, en paus från att vara husbyggare, en paus från att vara mamma och bara vara för mig själv. Att skämma bort mig själv kan också vara att säga nej till sådant jag inte vill och inte känner att jag har ork med.
Att skämma bort kan också vara att överraska de jag tycker om med, inte nödvändigtvis prylar, men andra gåvor och tankar som de kan tänkas uppskatta!

Det ska bli mitt 2014.
Och en massa kaos då förstås...

No comments: