30 August 2013

Sluta pasta

Ett inlägg från den hälsosamma livsstilen på semester.
Den hälsosamma livsstilen har gått förvånansvärt bra. Mitt mål att träna styrketräning hemma när sambon är borta och konditionsträning ute när han är hemma har gått över förväntan. Jag äter dessutom halva tallriken sallad alltid på lunchrestaurangerna och tar bara en liten potatis eller in liten mängd ris till maten.
Resultat har det gett, förutom att jag gått ner fyra kilo i vikt sedan min födelsedag (i maj - bara nåt ynka litet kilo kvar så är jag nere på före-jag-väntade-barn-vikten), så har axlarna mått bra trots kontorsarbetet och flåset har helt klart blivit bättre!

Men nu är den hälsosamma livsstilen på semester...
Det negativa just nu är att jag har världens segaste förkylning på gång, det är två veckor som jag hostat och snorat mig igenom och nu äntligen äntligen börjar det lätta lite, men jag har ännu inte kommit igång med tränandet på allvar, den har två gånger kommit tillbaka då jag försökt träna så nu får jag faktiskt vara försiktig.
Och så har jag en till dålig ovana. Ni vet, komma hem från jobb med banktider, jag är hemma med killarna femtiden och de är vrålhungriga. Två veckor i rad, känns det som i alla fall, har vi ätit pasta, knackorv och grönsaker när vi kommit hem, bara för att det ska gå snabbt. Och nu börjar jag bli innerligt trött på pasta. Förutom att det börjar smaka trä svullnar min mage upp efter varje middag och jag får knäppa upp en knapp i byxan.
Men vad finns det för alternativ? Vad är relativt billigt och ganska snabbt som ger killarna de kolhydrater som de behöver och gör av med och gör mig nöjd samtidigt?
Frysgrönsaker har jag funderat på. Och så klassikern: gör maten kvällen innan då. Men med studier och läxor i höst kommer jag nog inte att orka med det hela tiden.

För att riktigt fira semestern sitter jag nu och skriver hemuppgifter med ett glas vin framför mig, i hopp om att bokslutet ska bli lite mera sprittande såhär!

3 comments:

sarai said...

Har du testat modellen att ge dem en smörgås eller lite frukt eller något, så att de klarar sig en timme eller två? Sen lagar ni mat i lugn och ro, och äter lite senare, också i lugn och ro? Det lär ska funka väldigt bra i många familjer! =)

Höperöt said...

Jo, det har hänt sig att det blivit bröd direkt vi har kommit innanför dörren på grund av akut hungersnöd :)
Men för det mesta orkar jag inte satsa lång tid på mat oberoende, så därför har det blivit lite "man tager vad man hittar som det står koktid 8 min på"...

Frida said...

Jo, lite frukt räddar mycket. Nu är jag visserligen hemma ännu, men att veckohandla med en mycket klar plan på alla recept underlättar massor. Brukar sitta ner och surfa runt på Tasteline och Allt Om Mat i en timme, och vips har jag samlat på mig i princip en månads enkla, näringsrika recept (för även om man är hemma så är man ju ute med ungarna så länge det bara är möjligt för att behålla sin mentala hälsa...).

Och det där med pasta - såsen funkar oftast utmärkt bara som sådan, om du typ kokar lite frysbönor och sånt åt dig och låter knattarna äta sig kolhydratstinna. Och så byter du till fullkorn. Koktid 10-12 minuter, men väldigt mycket mer mättande.