29 August 2013

Hemuppgiften som bordlades

Idag började dagen tidigt, den ofrivillige väckarklockan (lillknatten) joddlade efter höperömamman klockan sex på morgonen, storebror vaknade och fick hostattacker.
Den motvilliga mamman klev ändå upp för hon skulle mata frukost i sina snoriga barn och föra dem till dagis en stund tidigare än vanligt, så hon skulle hinna till St Karins polisstation för passansökan före jobbet och tack vare en effektiv handläggare hann hon faktiskt slinka in på jobbet just i tid.
Efter arbetsdagen skulle hon först laga ungslax till sina barn, men laxen smakade gammal, så det blev kalla knackorvar istället hastigt och lustigt. Sedan skulle hon baka avskedspaj till jobbet för nu var hennes praktiktid för sommaren just slut och med lite "hjälp" av knattarna tog det bara dubbelt så länge som vanligt. Sedan skulle barnen badas för storebror var på väg och simma med sin dagisgrupp följande dag och då ska man vara ren.
Efter bad och rejält försenad nattning röjde hon upp i det minst sagt stökiga köket och när klockan närmade sig nio märkte hon att hemuppgiften som ska vara inlämnad om två dagar ännu inte var påbörjad. Men när hon satte sig framför datorn för att logga in på skolans sidor var hon helt gråtfärdig. Samtidigt insåg hon att hon skulle haft körövning samma kväll, men det fanns så mycket annat att tänka på att hon inte ens hunnit fråga barnvakterna om skulle ha fått vara ledig och insåg att det troligtvis inte blir några körövningar i vinter med nuvarande schema...

Egentligen hade hon lovat sig ledig kväll på lördagen, men inte betyder det att man orkar köra från sex på morgonen till tio på kvällen utan att sitta ner annat än vid matbordet varje dag dessförinnan.
Så istället blev det en stunds meditation och tidig läggning. Imorgon blir det en ny kväll, lita på det!

No comments: