01 April 2013

Bergkulla

Den här påsken kommer vi nog att komma ihåg som en av de mer utomhusiga. Vi har tillbringat timtal utomhus och inte var som helst utan...

Ja här kommer väl hemligheten jag fått hålla mig i fingrarna för att inte avslöja tidigare. För ett litet tag sedan skrev vi på ett par papper och plötsligt äger vi en tomt. En gammal vildvuxen men otroligt vacker tomt i en liten dalsänka i skogskanten med några mera och mindre mögliga sommarstugebyggnader på (ja det är det som syns högst uppe i bloggen här också), nära havet med egen strandrätt.
Men stopp i galopp tänker du nu, Höperöts familj HAR redan både sommarstuga på holme och hus på land. Vad ska dom med det här till?
Jo, vi vill ha det bästa av båda världar, hus på ute på landet nära havet. Det kommer att innebära ett par sorgliga farväl av ställen vi älskar, men ett evigt jobb med ett ställe vi fastnade för direkt och redan är kära i.


Och det här är vad vi gjort i helgen, fällt en del gamla och yngre träd, finns så att det räcker av både dem och de förvildade rosenbuskagen, släpat ris av och an och eldat en rejäl påskbrasa. Därtill har vi haft gott sällskap, grillat korv och bröd och klättat på mönkijän. Nåja, det sista gjorde bara en del av oss.
Det kommer antagligen att kräva blod svett och tårar och flera flera sega och fattiga år innan vi har det hem vi vill ha (huset på bilden kommer att ryka, mögel under hela golvet) och det paradis vi vet den lilla dalen kan bli, men vi tror stenhårt på att det är värt all besvär!

Det om vår påsk i år!

3 comments:

sarai said...

Grattis! All lycka och välsignelse till detta "projekt"! =)

RockMom said...

Ser underbart ut, väntar med spänning på att få se hur projektet framskrider :)

Höperöt said...

sarai - Tack! Ibland undrar man nog om man är helt frisk som tar på sig sånahär små söta projekt så snart efter att vi köpte hus senast, men då det känns som det bästa och rätta! (Och blir antagligen mindre jobb i längden jämfört med att ha två stora hus!)

RockMom - Det kommer nog att komma uppdateringar, men det lär nog ta minst ett år förrän vi kan börja bygga nytt istället för att röja och riva :)