03 April 2013

Rök, kaffepauser och potatismos

Och vi bara fortsätter, varje ledig stund. Vi vill vara klara med röjandet tills sambons nästa jobbvecka.
Man skulle kunna tänka sig att det skulle vara lite småromantiskt att röja sin egen tomt, göra den luftig och forma om den till sin egen. Det är inte speciellt sexigt tyvärr. Sambon röjer och sågar, jag släpar ut och sköter elden. Man kommer hem svettig, rökluktande, med sotfläckar i ansiktet och alldeles slut i hjärnan och kroppen.

Men det har sina inslag av trevligheter och en liten krydda av nationalromantik när man sitter vid den sprakande brasan och sörplar kaffe. Andra fördelar är att man inte har svårt att hitta sömnen på kvällen direkt, man får träning, eller stunder när man kan sitta på en stock i solgasset och njuta av lite morot och mos.

En del av oss kanske får kaffe och kex istället.
Kan inte påstå att det är enkelt att hålla koll på två knattar och kolla att de inte blir mitt i röken och glödregnet och att de inte är för nära glöden heller, men idag hade vi tur då farmor hade planerat in en dag med krabaten i alla fall.

 



3 comments:

Kamomilla said...

Bara så skönt att vara ute efter en lååång mörk och kall vinter!

Anonymous said...

Jag jumppade och var på kaffe med svärmor i förrgår, så nu vet jag ungefär var ert ställe finns! :) Låter fint men mycket jobb har ni framför er. Bra med både svärföräldrar och svägerska i närheten i alla fall!
Maj

Höperöt said...

Kamomilla - Ja det är det! Börjar ju snart bli brun i ansiktet om det fortsätter såhär :)

Maj - Jo det är bra med närheten till släkt och vänner, men tomten är så fin att den är värd jobbet bara i sig!