09 October 2012

Fästing*§%##¤

Fula ord idag. Den lille filuren hade en liten fästing i nacken.
Han är förstås helt oskyldig, men modern och fadern som krattade löv respektive fällde skog i söndags får nog ta sig en funderare. Vi kollar ju krabaten efter utedagar, men inte dendär lilla som mest sitter i vagnen/åker bärsele när vi är ute.
Om insekteländet sedan krypit från våra kläder eller gömt sig och sedan tassat över till den lille i nattens mörker när vi delat säng är oklart, däremot misstänker jag att den funnits där under hans nackhår i över ett dygn vilket ökar risken för alla bakerier och sjukdomar.
Stackars liten. Och stackars mammahjärtat som kommer att gå på nålar några dagar nu. Fästingburen sjukdom är en present man inte vill ge sitt lilla barn.

3 comments:

Anonymous said...

Följ med länge! Vår lille H fick bett som ingen ens märkte. Borrelios var följden. Han fick stark antibiotikakur när diagnosen äntligen ställdes. I tid verkar det som. Men en femåring på grannholmen fick värre symptom och får intravenöst antibiotika en tid framöver. Så det gäller att kolla, och överallt. Och sen om det finns misstankar om smitta, gå till Skärgårdsdoktorn, där finns kunskap!
Maj

Kamomilla said...

Jo, håller med maj, de är duktiga på skärgårdsdoktorn!

Höperöt said...

Jo, lita på att jag håller ögonen på honom!
Det kan visst ta månader innan det märks. Det knepiga är förstås att märka nåt då den lilla killen inte kan säga om det känns konstigt på nåt ställe. Kanske man borde ringa skärgårdsläkarna och höra om det lönar sig att testa för borrelia och TBE i alla fall. Fast det tar väl ett par veckor innan man kan testa för det också... Uh.