22 August 2011

Nu lägger vi pannan i djupa veck

Och så funderar vi på framtiden.
Framtiden innebär lite olika alternativ för Höperöt och beslut måste fattas rätt snart.
Fick förfrågan om jag är intresserad av att doktorera, vilket är en komplimang i sig, men då behöver jag ansöka om forskningsanslag inom den närmaste månaden och innan det ska jag ha en idé, en handledare och en forskningsplan.Uj.

I obunden inbördes ordning:

Alternativ x - Forska om något som jag finner intressant, men som knappast ger mig massor av pengar och inte garanterar någon framtida anställning, eventuellt en dammig stol och 1900-talsdator på nån institution, eller nån tvåårig post-doc tjänst.

Alternativ y -Hitta på något att forska inom som involverar industrin/sjukhusen/farmakologibranchen och skapa kontakter som kan ge bättre möjligheter i framtiden, men inte nödvändigtvis vara något som jag tycker att låter trevligt att göra.

Alternativ z - Skita i forskandet. Fortsätta som planerat med praktiken, gå på mammaledigt och sedan se om jag ändå kan få jobb inom industrin/sjukhusen/farmakologibranchen eller satsa på något helt annat, typ börja odla rovor eller mata får på fritiden.

Jag bollar av och an och huvudvärken börjar komma krypande före klockan tolv på en måndag. Uj, jag är för gravid och har för mycket hormoner för att fatta sånahär stora beslut just nu!

6 comments:

Anonymous said...

Kan du peta ihop x och z, doktorera efter din kommande mammaledighet? Då skulle du hinna hitta ett underbart ämne! =)
sarai

Höperöt said...

Visst är det så jag tänkt!
Jag skriver en plan nu, ansöker om pengar och så meddelar jag skolan att jag skjuter upp studierna med ett år. (Vilket berättigar mig till arbetslöshetsdagpenning fram tills mammaledighiet och kan fortsätta praktisera precis som hittills!)

Men, jag måste ändå i stora drag välja ämne redan nu och det är det som gör att det känns så mycket roligare att mata får eller odla rovor istället!

Anonymous said...

Vilket dilemma! Kan du få hjälp med att välja ämne?
Maj

Mikaela said...

Jag tycker absolut att du skall doktorera! Om jag inte missminner mig totalt har du faktiskt pratat om det. Och denna typ av chans dyker inte upp hur många gånger som helst under en livstid.. tråkigt men sant :)

Höperöt said...

Maj - Njae. Tanken är nog den att man ska vara tillräckligt insatt och intresserad av något själv. SEN kan man få hjälp med metoder och utförande och så...

Mikaela - Jaa... Det var ju jag som skulle studera färdigt på 4,5 år och börja doktorera genast efter ;)
Bara det att bli tillfrågad är en bra sak! Det tyder nu på att dom tror att jag skulle kunna klara det iaf.

Frida said...

Go for it! Oberoende vilket alternativ som det sen blir.