11 November 2010

Fruktresande

Jag har en dröm om att göra en fruktresa. Inte som frukthandlare alltså, utan åka till alla av jordens hörn där de frukter jag äter här hemma i Finland odlas på riktigt. Och så skulle jag stå där i ett plantage i kanten av djungeln och sätta tänderna i en grapefrukt/avocado/ananas/banan/papaya/stjärnfrukt och konstatera glatt och överraskat: Jasså det är SÅ den smakar på riktigt!

Jag har liksom för mig att det skulle vara godare så.

(Med bakgrund i debatten att butiker som har 5 grader celcius i frukthyllan borde ta sig en funderare på vad som menas med tropiskt klimat. Man vinner inte mycket i pengar med att slänga köldskadade frukter jämfört med att slänga övermogna frukter.)

3 comments:

RockMom said...

Det är garanterat godare!
Vet bara det sen jag gifte mig med en gurkodlare, och får plocka färska gurkor..Smakar inte på långa vägar så som de man köper i affären

Så om du vill börja din fruktresa med en grönsak, så är du hjärtligt välkommen till oss :)

Kamomilla said...

Till förra inlägget egentligen men du kanske läser här: läste om dina magproblem. vet ju inte hur de ter sig men min mage har blivit lugn och tyst sen jag lämnade bort kolhydraterna...

Höperöt said...

Råkkmamma - Min morfar hade ett litet gårdsväxthus när jag var liten, så färska gurkor har jag klämt i mig av!
Å andra sidan är det ju några år sen, så minnet kanske borde fräschas upp ;)

Kamomilla - Jag fick just lite samma tips av min far som har candida i magen och föreslog att allt extra socker, ris, pasta och vitt bröd ska bort. Värt att testa i alla fall!