23 August 2010

Ensamma hemma

Sambon är på pätkä-jobb så jag och krabaten är ensamma hemma resten av veckan.
Ska bli intressant att se hur mycket nerver jag har kvar på fredag. Sköta krabat dagarna och nätter, har planer på att baka en morotskaka, städa och bjuda in vänner och plugga en massa inför intervjun. Ajjo, nämnde jag att jag har en arbetsintervju nu i veckan också? ;)

Alltså, utan att avslöja för mycket, men är det inte typiskt. Sambon har letat jobb hela året, nåja, halvhjärtat, han har ju jobbat med egna firman hela tiden också. Och så går jag och ringer ett samtal och seglar in på en intervju sådär rakt framför näsan på honom.
Sååå, hur kommer det sig att höperöt blivit kallad på en intervju då? Nåjo förstås är det för att det är ett jobb som ingen annan vill ha, juh! Hur skulle hon annars ha en chans att få det? Så nu panikpluggar hon ett nytt ämne i några dagar ännu innan det är dags. För att börja ett nytt krävande jobb som innebär att hon inte får se sin söta krabat på dagarna i evigheter framåt.

Jag är som ni märker ivrig, men osäker på om det är rätt val i slutändan.
Är jag galen? Eller gäller det bara att gripa tillfället i flykten?

4 comments:

Maije said...

AaaH! Jump on the rolling train säger jag! Men jag är ju optimist med sånt in i det sista. Har gjort en förvandling från det ynkliga Knyttet, via en Häxa och en feg Filifjonka till Snusmumrik med solsystemet i min hand idag. Life is amazing, be amazed!

Kamomilla said...

ja men vad spännande!! sådär bara på intervju... :) kan du inte ge en vink om vad det är för bransch? jag blir ju så himla nyfiken!!

RockMom said...

Så då är det slut med det där att du och jag är kollegor då snart?!
Skall hålla alla tummar jag har!
(inte för att jag vill slippa dig, tvärtom...)
Kram

Anna said...

Maije - Haha! Bra beskrivning av en dag. Jag brukar också hinna med alla dedär, framför allt filifjonkans dåliga samvete...

Kamomilla och Haiju - För att lugna nerverna lite så kan jag ju säga att om intervjun går bra och om jag får jobbet så är jag fortsättningsvis anställd på samma företag som tidigare :)