14 May 2012

Veckoslutet

Vi inledde bland annat Beach 2012.


 Låt så vara att det var sex grader och blåste styv kuling, men inledd är den. Faktum är att beachmodet för en gångs skull passade mig perfekt!

Annars blev det inte gjort så mycket som önskat. Ni vet ju hur det är, när man tänkt sig att hinna med en massa och så får man ett jättelass fisk i näten och så går mer än halva dagen åt till fiskrens och nätredande. Händer var och varannan dag.
Det blev så mycket fisk att Krabaten fick en helt egen:


Han svängde hastigt ihop en musselsoppa med snorgärs och viftade ivrigt med gaffeln i närheten av min mun, mums! Nu snurrar en tvättmaskin med hans utebyxor och två par handskar, lukten började kännas hälsofarlig.

Morsdagen firades med en oplanerad sovmorgon. Nåja, någon liten och söt skulle ha mat halv sju, men var vänlig nog att somna om efteråt och jag snoozade glatt vidare till kvart före åtta. Det händer inte var och varannan dag!
En nyplockad vitsippsbukett av sambon och en handmålad glasburk med godis i (dagispresent av krabaten) var helt passligt firande för mig, undviker med glädje det mest kommersiella.
Okej, jag köpte en jordgubbsampel till mig själv några dagar tidigare och kallade den morsdagspresent, baradärföratt.

3 comments:

sarai said...

baradärföratt är så underbart! =)

M said...

Själv tycker jag att den handplockade buketten borde vinna pris. Den dag min sambo gör det kommer månen att förvandlas till en jättelik Strobolight!

Finns e musslor i Pargas? *glad landkrabba*

Höperöt said...

Baradärföratt är både trevligt och användbart ;)

Haha, han vägrar köpa blommor, men ute på holmen där ingen ser så går det bra att plocka, i alla fall till morsdag :)

Jepp, musslor finns, små söta som inte är värda att äta direkt, men dom finns och växer på alger och fastnar i näten.
Fast den största chocken fick jag för flera år sen när jag var o segla me syrran o svågern och jag såg maneter för första gången, visste inte ens att det fanns såna i Finland! Otroligt exotiskt!