15 April 2012

Trivselstädat

Nu vet jag inte om ordet trivselstädat existerar, men det jag tänker på är minimistädningen som krävs för att du ska trivas och vara nöjd hemma?
Lite som trivselvikt: jag ser inte ut som en fotomodell, men det är såhär mycket jag väger utan att anstränga mig desto mera.

När krabaten var borta idag passade jag på att plocka lite och hittade samtidigt min trivselstädning, den kräver exakt två saker:
Att ytorna i köket; bänken, spisen, bordet och diskhon är relativt avplockade och avtorkade.
Att hall- och vardagsrumsgolv är relativt fritt från leksaker och barnkläder och sopat.

Vad jag menar med "relativt" och "ok"? Golvet ser fritt ut vid första kollen, men tittar man närmare har det visst krypit in ett par legobitar under tv-bordet och hörnet av en bok och några dammtussar kikar fram under fåtöljen, men nåja. I köket har jag dessutom en liten bit köksbänk dit man slänger post, mynt, mediciner, pennor, ja ni vet, och den är ursäktad .

Sen kan jag ha tre olika högar av grejjer på matsalsbordet, ett belamrat skrivbord, för att inte nämna sovrummen! Men så länge köket, hallen och vardagsrumsgolvet är ok så har jag sinnesfrid.

Vad innebär trivselstädat för dig?


PS. Okej, att hallgolvet är avplockat är ren självbevarelsedrift, det är nämligen där jag snubblar i nattens mörker när krabaten ropar.

5 comments:

Anonymous said...

Hmm... lavoar + kram, wc-bytta ska vara rena. Inga hårtussar i avloppet. Disk- o arbetsbord rena. Inga smulor på bordet! Jag har total smulnoja! Inga döda blommor eller blad synligt. Stenarna ska hållas vid ytterdörren. Och en ren kaffepanna. Ungefär så. Men det varierar väl lite med livssituationen... =)
Lotta

Höperöt said...

Det beror mycket på livssituationen jo :)
Förut var jag toknoga med wc:n jag med, men jag har fått släppa på både den och smulnojan. Kanske jag bytt ut dem mot legobitsdille istället?

Frida said...

You know me... Det skall vara ordning på det minimalistiska torpet. Ytor skall vara tomma, sånär på sådant som hör hemma på det nämnda stället - blomvaser och ljus eller sånt. Fast jag orkar oftast inte, så jag går omkring och är lite småsur för att det är så sjukt stökigt hemma... Tungt. Tror jag skall städa lite igen...

Höperöt said...

Frida - Jo det låter som du det! :)
Vissa dagar önskar jag på riktigt att jag skulle ha städdille, eller nej, inte städdille, men dille på rena ytor, så skulle dedär riktiga veckostädningarna vara överstökade på nolltid sen!

Höperöt said...
This comment has been removed by the author.