01 March 2012

Min fantasi och min stora käft

Krabaten är inne i en traktor-fas, eller trrakktorrr-fas för att citera honom själv. Gissa lyckan då han hittade en liten traktorrr med släp på bordet i morse.
Pappa hade med sig från jobbet, lite onödig leksak, men jag förstår honom också. Eh, faktum är att jag också gav ett litet spel åt krabaten här en eftermiddag när lillebror bara grät och jag inte på nåt vis orkade mig ut med dem och tyckte synd om storebror. Hur det nu sen var med att slevarna i köket nog duger som leksaker. Kröhöm.

Hursomhelst. Den nya traktorn kan tydligen inte köra utan att ackompanjeras av mycket höga ljudeffekter från Krabaten. Helst i närheten av en sovande lillebror. Jag försöker komma på ett sätt att motivera en tvååring att leka i vardagsrummet istället för i sovrummet och plötsligt innan jag hinner stoppa mig själv hör jag mig utbrista i ett överdrivet ivrigt:
"Nu hämtar vi alla böckerna från ditt rum och bygger en traktorbana!"

Ingen poäng med att lära Krabaten att inte bre ut alla leksaker i vardagsrumet om jag inte klarar av det själv...

Jag kan berätta sen hur kaoset urartar.Som väntat. Trrakktorrn körde ½ varv, själv sprang han runt 2 varv, sen satte han sig ner och började läsa.
Sen vaknade lillebror och skulle äta och eftersom der är = bus i krabatens värld så ligger böckerna runt hela golvet nu och hälften av möblerna nu.

3 comments:

Kamomilla said...

Oj så det kan gå! :)

Höperöt said...

Jag borde ha räknat ut det :)
Men idén var rätt bra, måste ta fram den igen nån regnig dag, så får vi öva städande sen också!

M said...

Kan han säga R ren den lycklige lille krabaten? Det kunde min bror också, med hjälp av traktorn. Men han hade på nåt sätt fattat att den inte låter BRUM BRUM utan ett ganska snällt och tystlåtet "frrrrr". <3 Åh, va söt han va, nåt av mina första minnen, brO å Forden.