08 February 2012

Att passa på

Passade på att leka ute med krabaten en stund igår när farmor kikade in och kunde vakta sovande filur. Passade på att ta en dubbeldusch med krabaten medan filuren tog morgonlur i morse.
Sen passade jag på att göra eld i spisen medan krabaten tittade på en par Pingu-avsnitt och fick den lille att somna för förmiddagen. Han bara spydde och hickade och gnällde om vartannat (jämfört med krabaten är han en riktig kräks-bebis) och ville inte hitta sömnen, men serni, jag svängde honom på mage och då somnade han på fem röda. Så enkelt var det!

På tal om duschen, jag passade på att väga mig också. -11 kg på en dryg vecka, nere på startvikt igen, effektivare viktkur än föda barn-metoden får man leta efter! Men nog får jag dras med gravidbyxorna ett litet tag till tack vare degklumpen på magen.

4 comments:

Anonymous said...

Farmor hade säkert ingenting emot att vakta sovande filur!
Nimim. kokemusta on!
Maj

RockMom said...

Jag vet det där med att sova på mage. Min nästäldsta hade så problem med att sova, bara gnällde och gnydde och vaknade..och redan då var det totalt förbjudet att ha bebisar att sova på mage. (Då den äldsta var liten, då rekommenderade man till och med magläge)
Men eftersom den äldsta sovit på mage och inte dött av det, så testade jag..och fick en sött sovande bebis på köpet. Så som med allt annat så är det sunt förnuft som gäller. Alltid!

Passa på, det ska man :)

Höperöt said...

Maj - Nej hon kom tillbaka och vakta bebis idag igen, så fullt så hemskt kan det inte ha varit! :)

RockMom - Jo, så är det, ibland bättre att lita på det egna sunda förnuftet än på regler som ändå varierar. Själv har jag också sovit på mage och klarat mig bra!

Anonymous said...

Om jag kommer ihåg rätt så sov alla våra på mage!
Maj