17 January 2012

Diplom tack!

Dagens besök till rådgivningen gav vid handen att filuren äntligen krypit ner en bit, knappast helt fixerad ännu, men knappast pomppar den upp därifrån längre heller. Jag frågade när det ska göra att det är lättare att andas efter en rejäl måltid, men det vågade min rådgivningsdam inte riktigt svara på. Senast om två veckor alltså. Dessutom har jag ännu inte passerat 10-kilosstrecket! Det firades med en bebé till bebén på kondis efteråt, ett undantag i dieten, men det började närma sig lunchtid och jag litade inte på blodsockret (Vill nån höra flera ursäkter? Jag har många!)

Sedan gick jag via biblioteket och gjorde något jag gör sällan, en bokbeställning. Samtidigt som jag lade in önskemål för införskaffning av en ny bok. När jag kom ut från bibban kändes det nästan som om jag var värd ett diplom. Att utnyttja biblioteket, när det nu finns där och man får svensk service, är ju jämfört med att köpa böcker: en ekoteko-gärning, en inbesparing, stöd till lokal kommunal verksamhet och ett billigt sätt att utveckla sig!
Jag hann sedan ångra bibbabesöket innan jag var halvvägs hemma, för inte lyckades jag ju gå därifrån tomhänt! Tunga böcker + enbart handväska = sjuk i axlarna och mycket puffande i uppförsbackarna.

2 comments:

M said...

Ja, bibliotek e grejjen liksom! Kan ju int låta bli att anvnda vårt då det e 20 meter från dörr till dörr. Centrumlyx!

Höperöt said...

Åh ja, dom som bor så centralt har det bra! Här måste jag ju släpa på böckerna i nästan två kilometer, jättelångt ;)