12 April 2011

Håhhåja

Jag sitter i glad smådesperation och skriver arbetsansökningar på halvdålig finska, men tänker att det är bättre att de ser vilken finska jag kan direkt än att få en ansökan på svenska som dom inte ids läsa igenom.

Jag hade alltså ett samtal med arbetslöshetskassan idag och kom fram till att byråkrati är från rumpändan. Nåja, dom vill ju hjälpa, men på grund av bli och bla och ditt och datt så kan jag tidigast skicka in min ansökan på nytt den 8.5. Murp!
Nej, jag trivs nog bättre som arbetare än som arbetskassebidragsmottagare, så nu har jag sökt ett antal minst småsuspekta jobb. Ett inom det militära, inte för att det lär vara en branch med utvecklingspotential, men för att de faktiskt hade ett intressant jobb. På fredag ska jag sedan och diskutera en arbetspraktikplats som djurviskare, typ, så vi får se vad det blir av mig ännu!

Ljuset i mörkret är hur som helst att beachsäsongen närmar sig och tack vare magsjukan har jag förlorat 1,5 kg på en vecka! Inte så dumt, med tanke på att i normala fall när man åker till mamma så brukar vågen visa på detsamma men med ett plustecken framför.

5 comments:

M said...

Hejje!

Om du vill ha språkhjälp så mailar du ansökningar m.m. via mig. Eller så inte, för jag tänkte göra det samma med de finska ansökningar jag har på gång som bäst... Urk.

Men solen skiner ju!

Anonymous said...

Jaaa, det är nog första gånen jag blivit lättare under en Vasa helg :)

Sys

Kamomilla said...

Oj- jag undarar var du hittat dessa jobbannonser....

Eva said...

Lycka till med jobbsökandet!

Höperöt said...

Maije - Tack, men det är nog bäst att jag skriver på min egna skrangliga finska så blir det inte falsk reklam :)
Btw, du söker finska jobb i plattlandet ja?

Sys - Första, men helst sista...

Kamomilla - Sidu om man är arbetslös så kan arbetskraftsbyrån dela ut arbetspraktikplatser som man inte har tillgång till annars ;)

Eva - Tack! Det lär nog behövas...