08 December 2010

Pengar pengar pengar...

Vill inte diskutera ekonomi här, eftersom vi har så vi klarar oss, men INNAN det börjar rulla på med sambons nya jobb och INNAN jag får ett jobb så kan det hända att vi dras in i Det Stora Papperskriget.
För om krabaten börjar dagvård i mitten av januari får jag inte min vårdpeng längre och har jag inte ett jobb då måste jag säga upp mig från nuvarande arbetsplats för att få arbetslöshetsunderstöd vilket det inte är sagt att jag får direkt om jag säger upp mig frivilligt. Det låter enkelt va? Men innan FPA litar på mig och jag är utredd kommer jag att ha fyllt i en fnurtiljon papper!

Tills dess: Era bästa spartips/billig bra mat/pirkka-niksi/billigaste elleverantören ni vet osv får sändas till undertecknad.

Detdär med att önska praktiska grejer i julklapp behöver ni inte tipsa om, det kör vi på redan. Jag misstänker nämligen att jag kommer att få ett hårt paket. Som innehåller en postlåda. Romantiskt!

5 comments:

Kamomilla said...

jag fyllde i en fnurtiljon papper innan jag fick börja studera med bidrag... heh. Och fortfarande får jag fylla i en massa papper varje månad för att det ska rulla. Vi lever i byåkratins himmel. :)

emaj said...

Hejsan! Här kan du jämföra elpriser!
H Maj
www.sahkonhinta.fi/

M said...

Jepp, mitt bästa tips är att bli vegetarian! Har börjat köpa kött lite nu och då för att J ska tycka om mig (jag tror han gör det ändå, eller hoppas iaf) och herremejjiii vad mycket mera jag får betala jämt! Protein i växtform är också nyttigt och du dör inte av det - trust me. Du msåte förstås se till att få i dig vettig mat ändå. Havregryn och vatten är i längden inte vettigt!

Därför ska du önska dig en vegetarisk kokbok, eller surfa in på http://www.vegetariskhusmanskost.se/ och http://www.vegetariskt.se och plocka ner några tips.

Nästa sommar tar du dig tid att peta ner några extra frön i jorden också. Har ni källare? Hoppas det!

Rynka inte på näsan nu - det är bara de mest fundamentalistiska som tror att vege är äckligt i dagens samhälle.

Och undvik socker i större mängd - det är billigt men dödar ditt psyke.

STOR kram!

Budget 2 med lån, hesahyra och seriebiljett till VR...

Höperöt said...

Kamomilla - Jo usch! Det går ju inte att undvika, men jag bävar ändå för papperskriget lite på förhand och alla 376 samtal till FPA med den smarta frågan: Alltså VAD ska jag fylla i här?

emaj - Det ser ut som ett svenskt företag med endast vind- och vattenenergi har de billigaste priserna... Skumt?

Maije - Så sant, men jag har likaså en gubbe som skulle sätta sig tvärs på tvären mot detta :)
Och så den lilla som för säkerhets skull borde få i sig lite animaliska proteiner, gör susen för tillväxten.
Å andra sidan, sådär till vardags då jag äter lunch själv hemma så blir det ändå till 95% vegetariskt. Sallader och så ägg och bröd till typ.
Men en receptbok med lite extra tips skulle ju inte skada förstås, om man vill variera salladerna lite ;)

emaj said...

Billigaste varierar lite olika gånger, men man behöver ju inte välja den allra billigaste heller.
H Maj