21 December 2010

Detta med samvete

Jag måste seriöst lägga av med detta dåliga mammasamvete.
Krabaten vaknade tidigt och tar en extra förmiddagslur medan jag passar på att gå i duschen, klippa tånaglarna och smörja in mig med något som känns trevligt och som doftar gott. Nämde jag att sonen sover och drömmer sött?
Och ÄNDÅ är det där attans samvetet där och säger att jag borde ägna tiden jag lägger på mig själv åt att plocka undan hyllorna som ännu står i hallen så att han inte leker med dem sedan, borde paketera detdär ena paketet, sticka på sista julklappen, moppa badrummet, städa innan jag är barnvakt i eftermiddag (som om det skulle vara städat mera efter det!).
Han sover ju!!!

Men nepp, så länge det finns saker som borde göras så kan jag tydligen inte slappna av med mig själv i största ensamhet ens. Jag som var så äckligt bra på det förut. Hur kan jag så totalt ha glömt bort hur man gör det? Hur gör man för att skuffa alla "borden" åt sidan när det behövs och plockar fram dem sen igen när man kan åtgärda dem?

4 comments:

RockMom said...

Man måste TVINGA sig att släppa alla måsten. Annars går man under. Med mitt första barn så kände jag sådär jämt, man tyckte att man måste vara den perfekta mamman, OCH hålla huset i skick, baka, sy kläder och träffa vänner.

Sen lärde jag mig.

Nu har jag sagt åt maken, att då barnen sover, så kommer jag åxå att sova, om jag behöver det.
Han får glömma tanken på ett välstädat hus, för om mamma inte orkar..DÅ först blir allt ett helvete.
Så fortsätt du med att smörja in dig själv. Plocka undan kan ni göra tillsammans sen, du och krabaten..å städa, vad onödigt :)

Kämpa på!

Kramisar

Höperöt said...

Tack för de kloka orden!


För det stämmer ju att om inte mamma är glad, då är ingen glad :P

Jo så är det väl att man borde tvinga sig att glömma allt som borde bli gjort. Eller delegera det till nån annan. Eller göra det tillsammans med krabaten, det fungerar ju också bra!
Och inte är det så annars, när krabaten är vaken och så, men just då han sover så har jag en känsla av att jag borde få så jättemycket gjort...

Maije said...

Gullevän, att ha dåligt samvete är något jag är expert på också. Jag tycker att du skriver in temat på vår föredragningslista till nästa möte.. när det nu blir. Välkommen till Maxmo om ni alls har tid att komma upp under helgen - och om inte: ha för guds skull inte dåligt samvete för mig!

KRAM på dig mamma!

MissM said...

Jag tycker att du med gott samvete skall ta hand om dig själv vännen!! Du måste se till att du mår bra :)

Tråkigt att du inte kommer upp i julhelgen, men jag hoppas jag får se dig snart iaf!