16 October 2010

Husköp och mf

Förra fredagsmorgonen låg jag i sängen och funderade på min försenade mens och smaken av metall i munnen. Nej inte nu? Igen?
Men jo, ett test gav vid handen att vi minsann hade bulle i ugnen igen.

Två timmar senare var vi och granskade huset vi skulle köpa en andra gång.
Veckan gick, det var anbud på hus, låneofferter, funderingar kring ekonomi, fysioterapi, sjuka axlar, mediciner, hormontårar i ett par omgångar, barnfunderingar, lite lätt morgonillamående, mera ekonomi, jobbsökning, undertecknande av lån, husköp, inredningsfunderingar och dålig sömn på nätterna.

Igår kväll fick jag frossa som vägrade ge med sig, sjuk mage och började blöda. Klockan ett på natten låg jag på en brits hos läkaren som klämde på min mage och konstaterade att allt känndes normalt, men åt blödandet kunde de inget göra. En värktablett och hem igen.

Nu sitter jag här med frossa igen.
Och nu MÅSTE jag sluta stressa. Jag MÅSTE slappna av. Eller något helt annat att tänka på. Jag har bara blivit spändare och spändare ända sedan vi flyttade till nuvarande hyreshuset och ingenting hjälper. Massagen är tillfälligt bra, men jag borde få vila mera dagtid och sova bättre nattetid och kanske tala med nån som förstår sig på vad som finns mellan min hjärna och mina muskler och som gör mig såhär dålig.

Sådär nu ska jag sluta med mitt blodbristyrande och åka och titta på när A remppar i vårt nya hus.

7 comments:

Kamomilla said...

Nej men jösses- jag vet inte vad jag ska säga..Nu är det dags att få allt i balans... men HUR? Men grattis! Det går fort i ert liv!

RockMom said...

Oj grattis!
Är allt ok med den nya bebisen i magen då?

Och hus och allt :) Är glad för er skull!

Kram

Anna said...

Fort går det jo, nu har vi tapeterna nerrivna i två rum och kylskåpet igång och imorgon kommer en firma och ta mått för en ny täljstensugn. Nu ska vi bara bestämma golv och tapeter då!

Tyvärr, har nog inga förhoppningar om att bebisen i magen skulle klara sig nej, hade störtblödningar med jämna mellanrum igår.
På sätt och vis lite sorgligt eftersom vi precis bestämt oss för att "det här ska vi nog klara på nåt vis fast det kan bli svårt att få jobb och mycket stök hemma med två små" osv. Men samtidigt skönt att det hände så tidigt att det knappast innebär komplikationer och att vi inte börjat göra planer sådär i praktiken ännu!

M said...

Herregud vilken röra! Undra på att du känner dig spänd. Försök nu hitta tid för dig själv mitt i allt annat. Ta hand om dig!

Beklagar att jag inte hört av mig tidigare, men pga allt annat rådd och tempo i mitt liv har jag inte hunnit. Mår just nu illa på tåget, men varken graviditet eller MF att skylla på. Förstämning och ensamhet och mörker. Det är oktober och jag saknar dig storligen i Helsingfors. Den värme och det lugn din lilla etta brukade utstråla och som jag önskar att du ska hitta och kunna bygga upp i det nya hemmet också så småningom.

KRAM på dig systra'!

Höperöt said...

Liten röra kan man nog säga, det är väl bara att börja reda upp i någon ända.
Tackolov har jag inte sjuka axlar idag så jag kan åtminstone tänka klart!

Ingen panik med höra avet! Du ringer när du har tid, misstänker ändå att du har mera att göra än jag så...

Varma kramar i Helsingforsmörkret!

Micke said...

Voi ändå, har suttit i motsvarande situation själv också. Jobbigt är det, men låter ju som du tacklar det väl. Kämpa på, kramar!

Höperöt said...

Ska jag vara helt ärlig har jag varken hunnit smälta att jag skulle vänta barn och ännu mindre att jag ändå inte väntar barn så jag är ännu på ruta noll.
Kanske sedan när vi har remppat klart och flyttat allt på sina platser så kommer det ikapp...
Men annars så finns det ju massor att vara glad åt också! Välja tapeter och fixa och förebereda huset och trädgården och sånt, det är bara roligt!