18 October 2010

Den idylliska hemmamamman

Såhär går det till när den idylliska hemmamman ska göra sina idylliska sysslor med ett (dethär kan ni inte gissa) idylliskt leende på läpparna.

Hon börjar hänga upp sambons nytvättade kalsonger, strumpor och t-skjortor på tork. Hon avbryter sig, går till rummet intill och lyfter med ett milt förmanande bort sonen från kökslådan där han är fem före att klämma fingrarna och ger honom en rolig leksak istället.
Hon fortsätter hänga nytvättade kalsonger osv.
Hon avbryter sig igen för att gå till rummet intill och lyfter med ett milt förmanande bort sonen från kökslådan där han är fem före att klämma fingrarna och ger honom en rolig leksak istället.
Hon fortsätter att hänga tvätt.
Hon avbryter sig för att gå till rummet intill och lyfter bort sonen från kökslådan och blåser på de klämda fingrarna, tröstar och torkar bort tårarna och förklarar snällt att man lätt klämmer fingrarna om man leker i kökslådan.
Hon fortsätter hänga tvätt och hinner faktiskt bli färdig och bara 20 minuter tog det!

Eftersom sonen verkar så lugn nu sätter hon sig ner vid datorn som hastigast för att blogga lite. Och märker plötsligt att sonen var så lugn för att han satt och bajsade. Så hon avbryter bloggandet för att gå och byta. Efter det är sonen sällskapssjuk och vill sitta i famnen så mamman sjunger en stund för honom, men sedan vill sonen riva sönder sidorna i den nya sångboken och ålar och krälar och ställer sig upp och faller ner och gråter och är trött. Då tar mamman och nattar sonen sedan går hon till datorn igen och fortsätter skriva. Och så kliver hon upp och stoppar nappen i munnen och säger gonatt gonatt och går till datorn igen och kliver upp och stoppar nappen i munnen och säger gonatt gonatt och går till datorn och...

Till slut somnar sonen, mamman har glömt poängen med det hon skulle bogga om, ger upp och lägger sig själv och tar en idyllisk sovstund.

No comments: