17 June 2010

Har du lika kul på en fest nykter?

Frågan är intressant för en kvinna som för första gången på evigheter inte druckit många droppar alkohol på över ett år. God knows, innan dess har det blivit dedär några sista onödiga glasen "några" gånger för mycket också!
Och med dessa insikter i bakfickan kan jag ge svaret:
Det beror på festen.

Det finns fester vars enda syfte verkar vara att bli full snabbt och ha roligt åt varandra i fyllan. Dom är bara otroligt tråkiga (och extremt löjeväckande kan jag meddela) för den nyktre. Jag har närmast varit glad att jag varit nykter på de tillställningarna...

Det finns fester vars syfte är att ha skoj, men det kan bli lite extra stämning med lite alkohol som krydda. Dom kan vara hur roliga som helst, även utan den extra kryddan av ett par öl/vin/cider! Jag har inte ens behövt sakna alkoholen då!

Sedan finns det dedär gångerna, inte fester, men bara tillfällen, säg en varm sommarkväll då det skulle vara så passligt att avrunda dagen med ett eller två glas vitt på bryggan.
Då har det nog varit obeskrivligt synd om mig som sitter med äppelsaften/limonaden/vattnet!

Imorgon blir det förhoppningsvis flyttöl, förutm för mig, men vet ni vad? Jag kommer inte att sakna det. Om vi får sängen bäddad och får gå och sova innan midnatt utan kalabalik från krabaten så är jag nöjd!

2 comments:

Micke said...

Tror jag faktiskt aldrig varit helnykter på en fest där andra inte varit det. Så antingen är jag gravt alkoholiserad, totalt ryggradslös inför grupptryck, eller bara aldrig haft en orsak att prova på nykterhet. Hur gick uttrycket nu igen - "En äkta finne kan dricka utan att ha roligt.." :P

Skämt åsido, visst kan det te sig både märkligt och oroväckande att alkoholen har en så stark roll i det sociala umgänget. Men å andra sidan ifall man inte problematiserar det är det i regel inget problem heller.

Ajo, och nu minns jag att jag just ljög, jag har faktiskt varit helnykter på fest pga bilkörning. Så vitt jag minns var det drägligt men lite tråkigt. Not much to write home about, men ingen katastrof.

PS. inte behöver väl du byta ut den härliga bilden ovan bara för att ni flyttar?

Anna said...

Hah! Det uttrycket har väl ett korn av sanning i sig :P

Nånej, så länge man inte ser det som problematiskt så. Har som sagt inget emot att andra festar, skulle gärna göra det själv snart igen (hoppas whiskyn står sig ett halvår till eller så), men att skilja dedär BRA festerna från fester som mest går ut på att bli full är mycket enklare i nyktert tillstånd :P

Den bilden byts inte ut nej :)
Det är bastun ute på holmen och den flyttar vi inte ifrån!