15 April 2013

Kreativ snuva

Nu är vi tre stycken täppta personer här inne och tillsammans producerar vi näsdukar så vi får ta och elda ett extra varv i eftermiddag så den inte är helt knökfull till kvällen.

Jag har en kreativare period för tillfället, för jag stickar, virkar och planerar sängöverkast för fullt. Elller så är det bara det att jag måste sätta min kreativitet på annat nu när vi är snoriga och sambon är borta, så att vi inte är ute vid Bergkulla och eldar och städar och planerar och har oss.

Därmed har mitt tefärgade garn blivit en halsduksscarf, så på sätt och vis inföll denhär förkylningen just passligt så jag får testa den ordentligt!


Den är alltså för liten för att värma axlarna med, men alldeles perfekt att knyta ett varv runt halsen!

Samtidigt har jag ett virkprojekt, en liten soff-filt av lappar, som jag hållit på med ett tag och fungerar utmärkt om man vill göra en lapp nu och då utan att ta tag i nåt större projekt. Det går inte fort, men det går framåt!

På stickfronten planeras å andra sidan ett strörre projekt, en tröja till sambon, bara han godkänner designen. Men innan det ska jag hastigt sticka en toppluva till en liten tjej som fyller år här snart.

Sängöverkastet är till krabaten, tyget har funnits i två år, planeringen har funnits i ett år, men nu börjar jag tröttna på att ha det liggande och ska sätta igång att sy ihop det också! Därefter tar det knappast länge innan det är filurens tur.

Men nu ska jag gå och steka lite plättar, har ett bra recept utan socker som det är lätt att blanda lite morot eller spenat i för hälsosamhetens skull. Och så är det bra med sån mat som lätt slinker ner i de förkylda små halsarna!

2 comments:

sarai said...

Snygg halsduksjal! Och så kul att ha färgat den själv. Krya på er! =)

Höperöt said...

Tack! :)

Vi kryar på oss så gott det går. Fast att hålla dedär två yrvädren inne en hel dag så vi inte ska bli krassligare tills imorgon, det är en spännande uppgift det!