06 December 2012

På is

(Tänkte skriva "på finlandiaprisvinnaren" *host höhhö* som rubrik, men moffahumorn är något jag kan hålla inom familjen och inte tvinga på bloggen)

Jag hade en lydig förkylning för den valde att komma nu.
Så jag är skruttig i rösten och luddig i hjärnan och har ingen lust att gå ut och två marodörer här inne som definitivt borde ut och motioneras. Eller tja, den yngasta är småsnorig för sjunde dagen i rad tror jag och måste paketeras noga innan han får gå utanför dörren. Ingen bra kombination, samtidigt som jag borde slutföra de sista pysslena, sträcka lite handvärmare och stärka lite julgranspynt av linne och fästa lite sisalrepsändor på reparbetena.

Allt annat, förutom det riktigt nödvändigaste, ligger alltså på is.

Det blev en paus, lillnissen skulle amma ett halvt bröst, spydde upp mjölken på ett garnnystan och somnade sen i min famn då jag torkat upp (tror inte han har spysjuka, det är bara jag som har lös mjölk och han som har snor i halsen). Nu måste jag läsa ett par sagor för storebror så han håller sig lite lugn medan lillebror sover, sen ska jag försöka reda upp garnnystanet, eller hoppas att jag har tillräckligt med restbitar för att få vanten klar. Elämä on.

3 comments:

Anonymous said...

Hoppas vi ses på marknaden. Just pga is så är vi hemma och inte i Nagu som vi hade planerat! Fick upp båten på måndag, fick söka upptagningsplats längre ute istf på Kyrkbacken, men båtbottnet blev tvättat på kuppen, fördelen med iskörning!
Maj

Bitte said...

Låter lite som hos oss, förutom att jag inte ammar. Det händer något hela tiden och man får inte sitta stilla speciellt mycket. Och samma eländiga förkylning kom tillbaka, jag har röst som en hes tonårskille.

Höperöt said...

Maj - Jo det blev is rätt hastigt, få se om den håller sig hela vintern. Vi ses!

Bitte - Haha, jo, jag jämförde min röst med en nattradiopratares, hes och mörk. Tur i oturen så var det ett billigt garn, ingen större skada skedd!