27 October 2012

Att gå i ide skulle ju inte vara en så dum idé

En alldeles underbar dag!
Bara en minusgrad och vit snö som gnistrar i solen.

Synd bara att dagen tog fel i kalendern, den skulle ju komma först om någon månad.

Okej, det är en fin dag idag också. Jag har bara en halvvänd rabatt där under snötäcket som gnager mitt samvete och så är jag lite trött för att jag redan nu på förhand försöker förskjuta dygnet för knattarna en aning (KAN vi inte stanna i sommartiden nu nångång?) och därmed sovit som en kratta inatt (sambon är på en veckas jobb, ja). Och för att krabaten har ett konstant snorhäng, så att jag inte iddes gå ut med honom nu på förmiddagen. Och huset ser ut som som en krigszon, men jag orkar inte ta tag i städa-med-barn-i-hasorna just nu.

Eller förresten, det orkar jag, jag bara inte vet hur. Så om ni har tips på hur man får ett litet barn motiverat att plocka upp sina saker från golvet, eller ens att inte sprida ut mera i snabbare takt än vad jag plockar, så får ni gärna hojta till!

2 comments:

sarai said...

Hot, mutor och utpressning är barnuppfostrans grunder... Och så tycker jag att vi stannar i den riktiga tiden (vinter) nu när vi en gång är där. =)

Höperöt said...

I krig och barnauppfostran är (nästan) allt tillåtet!

Jo, vintertiden är väl den riktiga, fick dessutom veta att när jag föddes fanns inte sommar och vintertid i Finland ännu! Och jag som trodde det var en efterkrigstida grej...