12 September 2012

Lille trille, del två

För att fira en natts dålig sömn, han har säkert lite mardrömmar ännu den lille, så åt vi en halvhjärtad frukost i köket, och medan jag sköljde ur mjölkburken passade filuren på att klättra ur matstolen och slå en volt ner på golvet.

OM jag bara skuffat stolen tillbaka mot bordet då jag matat klart, OM jag stått lite närmare, OM jag satt ner honom på golvet istället, eller OM jag gett honom en extra majsknaks så han hade sysselsatt sig själv en halv minut till medan jag plockade undan, så kanske...
Jag börjar seriöst undra om jag gör något fel just nu. Är det nån hemlighet om barnskydd man ska veta om som mamma som jag helt missat? Informera mig kvickt i så fall!
Eller är det så att när man börjar krypa och stå och ta sig fram så ökar trillandet hastigt också?

Tack och lov  har vi plastmatta i köket och han lugnade han sig fortare än härom natten. Jag klädde av honom för att kolla efter blåmärken och bulor (inga denhär gången heller) och medan jag strök honom över ryggen lugnade sig sakta andningen och de små ögonlocken föll sakta ihop. Fast nu somnade han ju så fort, så nu går jag och kollar på honom med några minuters mellanrum, så att han helt säkert ännu andas och har det bra. Uj, hjärtsnörpen alltså, hjärtsnörpen.

EDIT: Filurens mormor sänder ner den sele som även lär ha hållit filurens mamma på plats i hennes matstol då för en hundra(?) år sen. 

4 comments:

Kamomilla said...

Oj oj!! Så det kan gå. Men jo, det ökar ju nog- tekevälle sattuu, som man säger på finska. Svårt att vara steget före med en sån krabat, så är det ju bara.

Anonymous said...

Jag måste nog skaffa en sele, har inte kvar den som barnen använde när de var små. Och en olycka händer så lätt minsann.
Maj

Höperöt said...

Filuren har liksom lagt i en växel till, igen. Det är ju ingen överraskning i sig, men storebror har trots sitt klätterintressse aldrig varit nån stor ramlare, så jag står något handfallen inför alla nya sätt att trilla och slå sig på.
Nåja, nu ska jag gå ut till postlådan och se om selen råkar dyka upp redan idag!

Anonymous said...

Selen inköpt!
Maj