19 September 2011

Veckoslutet i ett nötskal

På lördag kom sambon ut ur skogen med närmare 40 liter svamp.
Närmare beskrivning av vad vi ägnat resten av helgen åt behöver jag knappast knacka ner.

Eller nåja, mellan rensandet, torkandet och förvällandet har jag hunnit på världens minsta höstmarknad (där det såldes inte mycket, men en hel del svamp!) och shoppat julklapp till min mams och paps såhär i god tid. Dessutom har vi hunnit på ett dop av en fin liten tös där vi åt sanslöst god blåbärskaka och (surprise!) svampsoppa ;)
Sedan har krabaten hunnit ta ett ofrivilligt dopp ner i från bryggan. Det var inte oväntat med tanke på killens fascination för att kasta saker i vattnet. Dock kanske lite olämpligt att han kastade i sig själv just medan vi stod och redde nät. Det var bara knädjupt och jag såg på när han snubblade och rullade över kanten, men vi fick ändå hjärtat i halsgropen och lite bråttom att få upp honom, in honom och torra kläder på.

Idag ska hela familjen klämma sig in i bilen och tuffa till den stora blågula möbelaffären för att köpa säng till krabaten och kanske gardinstänger till fönstren. Ingen panik. Vi har ju bara bott i huset i tio månader, ingen orsak att stressa liksom...

2 comments:

Kamomilla said...

Det händer liksom en hel del hos er. Och andra saker händer inte alls... (som gardinstängerna då ) ;)
härligt med så mycket svamp, det är gratis och mumsfilibabba!

Höperöt said...

Det blir liksom inte långa pauser med tossbollen till son nej :)

Jepp, bara reservfrysen skulle fungera nu så går vi ut i skogen igen ett varv. Om det fortsätter såhär kan vi äta svampsås en gång i veckan vintern igenom!