31 August 2011

The heat is on

Idag, en regning morgon den 31.8, slog vi på värmesystemet i huset igen, första gången sedan dedär varma dagarna i mitten av maj. Sedan vred vi ner alla batterier till noll och lät bara golvvärmen i badrummet stå på, för där har det börjat bli fuktikt lite för länge efter duschar och tvättar nu, i övrigt är huset passligt ljummet.
Dels är det ett sätt att spara pengar, dels är det ett sätt att spara på miljön. När vi sedan ska ha råd, tid och möjlighet att installera dendär jordvärmen, det är en annan femma!

Nu får det nog så lov att vara sista dagen som sjukskriven för mig, låt så vara att jag är trött och slut och ännu rosslar rätt duktigt, men jag har ändå energi att gå och pynja så att jag känner att utrymmet mellan dehär fyra väggarna börjar bli lite trångt.

2 comments:

RockMom said...

En byggherre sa åt mig en gång att man ska ALLTID ha på golvvärmen i våtutrymmena, om man har en sån. Då sparar man i längden pengar eftersom fuktskadorna hålls borta :)

Vi vred på lite värme hemma i morse också, tänka sig.
Det är bra att få ha det avstängt..blir det igen en lika kall vinter lär det kosta multum då igan!

Höperöt said...

Jo jag har hört detsamma. Om golvvärmen alltså, men då vi höll på att svettas ur huset här i våras så stängde vi av allt och jag tror inte det farit illa över sommaren. Därmed inte sagt att man borde varit steget före nu och knäppt på golvvärmen redan för några veckor sedan...

Jo spargrisen vrider sig varje gång det är dags för dendär oljeräkningen ajaj...