18 April 2011

Rastlösa ben

Åh fy vad trött jag är nu. Men å andra sidan har jag tagit nytt rekord i saker gjorda idag också! Dagen inleddes klockan 6:03 av en son som vred och gned i sängen, men sedan hade den ofina smaken att somna om och lämna sin mor vaken. Nåja, jag hann läsa lite bok innan vi skulle upp på riktigt. Sedan dess har jag inte hunnit sitta ner många sekunder. Praktiken är mer eller mindre fixad, dagvården är undertecknad, jag måste praktisera 5 dagar i veckan enligt arbetsministeriet så då är det väl så då. Jag har beskurit en del av äppelträden på vår gård och kom fram till att alla träden inte alls är äppel utan två är plommon. Ska bli intressant att smaka sedan! Ett annat vårtecken är att jag har hängt tvätten ute första gången i år och ångrat mig i samma stund jag lyfte in den och började nysa... Jag har med våld tvingat mig köpa ett par nya farkkun eftersom samtliga gamla har mer eller mindre större hål på mer eller mindre synliga ställen, fast jag varken har råd eller lust med shopping just nu. Jag har mailat, ringt, bokat tider och pynjat, nästan glömt bort att jag har tandläkartid inplanerad imorgon och så har jag avslutat dagen med att baka bröd och burgersemlor som vi ska grilla på lördag. Som sagt, jag är både glatt överraskad och lite äcklad över den sprudlande hurtighet som plötsligt kommit över mig, eller så är det bara kompensation för att jag ska sitta flera timmar i bil och tandläkarstol i morgon.

4 comments:

Anonymous said...

Spännande med praktikplatsen!
Och spännande att se vad du hittar i trädgården! Hoppas du inte hann beskära plommonträden, de gillar inte vårbeskärning!
Maj

Höperöt said...

Det ena hann jag börja frisera lite, innan jag blev misstänksam och började jämföra det med äppelträdet brevid, sedan var det bara att kolla kärnorna på marken för att få det bekräftat.
Så mycket mera spännande finns det inte, ett par kursbär och vinbär och ett stort antal buskar av okänd sort som vi ändå ska såga ner, dom är i vägen för våra uteplats-planer :)

Anonymous said...

Vänta innan ni sågar, gör det sen när ni vet vad de är för filurer, det kan vara nånting intressant! Fast den som förstårsejpå kan säkert säga det ren nu! ;)
Maj

Höperöt said...

Ja alltså, det är inte fråga om några bärbuskar utan stora spretiga prydnadsbuskar som inte skötts på flera år (samma som äppelträden), så dom kommer nog att ryka rättså fort, samma gäller ett vildvuxet buskage med ett par skrangliga rönnar i (?!) under det fina kastanjträdet. Vi lyfter hellre fram kastanjen och knipsar buskarna. Ölandstoken framför huset får däremot bli kvar, jag tror till och med att vi köper mera av den!