20 March 2011

Min drömkvinna

Vi skulle träffas hemma, jag skulle vänta på henne och gå för att möta henne i dörren. Hon skulle vara lite kantig, ha lite för kraftig haka för att kunna kallas vacker och så skulle hon vara i obestämbar medelålder, just då de första gråa hårstråna börjar synas bland hennes mörka lockar.
Jag skulle bjuda in henne och hjälpa henne att hänga upp sin svarta vindjacka och sedan nervöst invänta hennes följande ord.
Men de dröjer, för först ska hon se allt, inte dömande, men noga värderande. Hon tittar från sida till sida, dröjsamt upp och ner och jag blir allt nervösare. Just då kommer krabaten krypande runt hörnet och hennes min mjuknar och hon får en busig glimt i ögonvrån och vinkar åt honom. Jag ler också lite spänt och hoppas att han inte stör. Nejdå. På något vis känns det väldigt lugnande att hon kommer överens med sonen.
Hon tar på sig den värderande minen igen, ser mig rakt i ögonen och säger: 42 euro i timmen, kanske 4 timmar, minst en gång i månaden.
Och så sätter hon igång att städa vårt hus.

Olga skulle hon heta.

EDIT: Okej, jag skulle aldrig ha googlat Olga, hon verkar vara 20 år för ung, ha snygg haka och alldeles för lite pengar till kläder.

3 comments:

RockMom said...

Tihi ;)

Kamomilla said...

hehe :)

Sy kläder said...

Hahaha!

Kika gärna in på min blogg där jag skriver om att sy kläder och allt som hör till så som modeteckning osv :)