20 October 2009

Konsten att övertala

Idag är jag trött som en påse.
Fast man får väl räkna med att det blir lite dåligt med sömnen när man delar säng med troligtvis två karar ;)
Först vaknar jag, en timme senare vaknar den inneboende krabaten och har ett party i min pyjamaspajta och jag är definitivt inte inbjuden. Förstås vaknar den vuxna krabaten också efter ett tag och börjar vrida på sig och sedan är det ju kört!
Ja, troligitvis karar... Den enas organ har till och med ultraljudsläkaren granskat och godkänt, den andra har jag inga läkarutlåtanden om, men det är nu min glada gissning iaf ;)

Och sedan dethär med övertalandet...
Jag har kommit på massor med bra argument den senaste tiden!
- Inget halvtimmes bilsittande hem från jobbet i Hesa-rusisen när man är för trött för att gå.
- No more leta parkeringsplats och köra tre varv på gatan innan man hittar en minimal ficka på andra sidan kvarteret.
-Kunna dra ifrån gardinera i sovrummet för att kolla vädret ute utan att den morgontrötta grannen och hans hund behöver beundra din underklädskollektion.
-Billigare. Billigare mat, billigare hyra, billigare att inte bila till o från Hesa varje vecka.
-Kunna hälsa på människor hemma istället för "Vi tar en latte på stan". (Okej, lite krystat, visst saknar jag "hemma hos", men det är främst för att där inte finns nån stad och dessutom bara ett Café där latteförekomst närmast skulle vara en stor överraskning...)

Snart har jag mig själv helt övertalad!
Ja, en del skulle kanske anse att det är att göra saker i fel ordning, att först bestämma att man flyttar och sedan förklara för sig själv att "Jojo dethär blir nog bra", men det blir ju så mycket mera spännande såhär! :D

Eh, ett tungt argument fick jag här för nån dag sen, helt appropå, när jag skulle kolla att han nu för allt i världen inte bor i Pargas av nån okänd orsak.
-Mitt ex har hesa-adress igen. Paranoiade över detta faktum en hel eftermiddag och kom fram till att det ska bli jäkligt skönt att slippa härifrån!

2 comments:

M said...

Latte var det. Lägg till faktum att du har mer plats för roliga krukväxter och hemmapyssel, samt slipper bo bredvid en av Hfors mest bullriga vägar (för att inte tala om att det ju är störtomöjligt att korsa den..) i framtiden. Dessutom är det närmare till Åland...Eh! ;)

Anna said...

Närheten till Åland var en mycket viktig faktor när vi valde lägenheten jo! :D
Ou jes! Pyssel finns! Först ska det inredas och sedan ska det handarbetas på sömnlösa nätter :)