16 November 2013

Livet

Världen rusar på som vanligt och jag håller i mig lite här och lite där och försöker hänga med i svängarna. Jag har jobbat mer eller mindre heltid den senaste månaden, med undantag för studieledigt två förmiddagar i veckan då...

Det stora dilemmat just nu är en tjatmaskin av rang här hemma. Emellanåt har storebror nån riktigt bra period, klär på sig själv utan tillsägelse, plockar undan, hjälper gärna till i köket med det han kan. Och det är underbart att se hur snabbt han lär sig och hur mycket han verkar förstå när man förklarar.
Men så har han ju också sina stunder och just nu testar han oss i uthållighet. Tänk dig att ha något som säger (vrålar) neeej till allt du gör. Från det att du kliver upp, tänder lampor, kokar kaffe, plockar fram frukost, äta (neeej jag vill inte). Allt ska kommenteras med en dramatisk protest av stora mått.
Idag fastnade det vid att han ville ha mera sylt i gröten och vi förklarade gång på gång att han får mera sen om han äter allt och vill ha en liten portion till, men sådär mycket sylt fick han på första portionen och att tjata hjälper inte, det gör bara att mamma och pappa blir ledsna.
Han höll ut ända tills lillebror ätit sina tre portioner (med sylt ja) och gick från bordet, sedan kunde han gå med på att börja äta. Om mamma sade varsågod en gång till! Och det gjorde jag, nåt MÅSTE han ju bestämma om och bestämmer han att mamma ska vara hövlig så gör jag det gärna!

Det som kittlar den kreativa nerven just nu är inte stickning eller julpyssel utan vårt snigellångsamma byggprojekt. Nu har vi äntligen kommit så långt att vi valt byggnadsentreprenör och beställt ritningar för att ansöka om byggnadslov. Och oj, så jag väntar på att få se vad arkitekten plitar ner!

Nu låter det ju som om vi inte gjort något på tomten sedan vi eldade ris i våras, men det stämmer inte riktigt. De båda husen som skulle rivas är nu nere, och före det hade allt löst, böcker, möbler, fönster dörrar, som fanns kvar i husen burits ut och sorterats. DET har tagit mest tid. Elen har grävts ner och blivit till jordkabel istället för luftkabel. Sedan har uthuset nytt plåttak, och de senaste veckorna har vi grävt en ny uppfartsväg och täckdikat nedre delen av tomten. Ja eller vi, en grävmaskin och femtio lass med sten och okänt antal täckdikningsrör, snarare.

Vi ska ännu gräva bort grunden från det gamla huset och se hur berget ser ut där under och fundera ut hurudan grund det ska bli på vårt hus. Och sedan, sedan är det bara att vänta snällt på att vårt nuvarande hus ska bli sålt. (Vill nån ha ett hus med fin bottenplan och trädgård med möjligheter? Dra mig i rockärmen!)

1 comment:

sarai said...

http://blogg.skanskan.se/motvilligamamman/

=)