29 November 2012

Handarbetsbloggen här, hej

Skulle bara meddela att tomtefabriken är i så full fart som det går med två småtomtar i huset.

Filtade pannlappar har jag gjort en hel massa av. (Nej, de är inte pådreglade, det gick bara inte att fota dem på golvet utan assistenten skulle vara med i bild, eventuellt är det utnyttjande av barnarbetskraft i skamlöst reklamsyfte också ;) )

Pulsvärmare i ett mönster med maskor som kryper runt. Har valt att följa ett eget favoritgrundmönster och göra olika mönster på övredelen (ja, alla är olika, har inte tålamod att göra flera av samma annat än av pannlapparna)

Torgvante med mönster av estniska sidgående flätor, som exempel.

Som ni ser har pysselmakerskan tyvärr tummen i plåster för jag har torr-torra händer och får sprickor kring naglarna av allt stickande, så det ser ut att bli lite virkande av julgranspynt framöver tills tummen är i stick-skick igen. Hoppas jag hinner med allt jag tänkt bara...
Men hinner inte jag så har i alla fall min systeryster stickat mössor och löskragar och tomtar, medan sambon säljer träarbeten och grejjer, så inte lär det bli tomt på bordet i alla fall.

5 comments:

Anonymous said...

Fina saker! Få se om vi hinner med marknaden i år. Skärgården drar ännu! Vägen är ju förstås inte så lång om det inte finns köer!
Maj

sarai said...

bephanten.
För övrigt: stiliga saker! =)

Anonymous said...

Jag använder Helosan-salva!
Maj

Höperöt said...

Ska jag vara ärlig finns både bepanthen och helosan hemma, det är minnet det är problem med, då jag torkar grötfläckar och tvättar rumpor och tvättar mina egna händer och sånt en 20 gånger om dan och kommer ihåg att smörja händerna ett par gånger (morgon och kväll) så blir man lite torr. Fast om ni har minnesförbättrande tips så vet ni vart ni ska skicka dem :)

Och tack!

Anonymous said...

Väntas nu, vad var det frågan om? Nä, jag har nog inga tips på den fronten, tyvärr. Har alltid haft dåligt minne om det inte gäller sånt som jag verkligen är intresserad av.
Maj