26 August 2012

Mera galenskap

Jag förvandlas till en ekorre varje höst.
Jag kan gå gå gå i skogen hur länge som helst för att leta svamp och plocka bär. Idag stod jag med filékniven i högsta hugg och nu har vi några paket färdigbyxad abborre och gös i frysen inför kommande vinter. Mina fingrar är bruna av allt kantarellputsande, men samvetet glänser som en nypolerad sko!
Det är säkert nån sorts galenskap, för fast jag vet att vi har pengar så vi kan köpa mat i butiken, ger den självfyllda frysen en viss typ av tillfredsställelse (och en nypa självgodhet, bör erkännas) som är svår att uppnå i närmaste supermarket.
Ännu ska jag hinna plocka lite mera blåbär och svamp och så har jag köpt en gammal handvevad köttkvarn på loppis för ett par slantar och har gett mig sjutton på att ta lite brax och id och kanske gädda och veva ihop lite fiskbullar också.

Sedan måste jag erkänna att det gått lite sämre med trädgårdandet i år. Dillen gick i blom medan vi var ute på holmen. Salladen är övervuxen (hemma) alternativt rådjusäten (holmen) och morötterna, de få rader vi hade, gick åt med strykande åtgång redan som minimorötter i kastrullen. Note to nästa sommar: Mera potatis, morot och rödbeta, mindre sallad. Det mest lyckade experimentet har varit mangolden, jag ska ännu testa att göra kåldolmar av den!

No comments: