22 August 2012

Gulnäbb i trafiken

Igår hann jag få krabaten tillbaka i dagvårdsrumban, var på introduktionsdag inför studierna och hann på en lååång shoppingrunda med filur och sambo. K-rauta, Byggmax, Bauhaus, Ikea, Giganten och younameit.
Min hjärna var så full av allt och trög att jag köpte choko redan i första butiken för att överleva.
(Okej, det hade inte bara med studierna att göra, det har nog mera att göra med att jag har fått the mens from hell nu efter graviditeten och borde säkert äta järntillskott istället för choko, men nöden har ingen lag!)

Hursomhelst.
Jag har alltså börjat läsa till merkonom på "yrkis" här i stan. Jag har över tre års erfarenhet av assistentjobb, men får tydligen inte anställning utan att kunna lite bokföring också, så merkonom blir det. Alternativet var restonom, men det gick inte att studera lika nära och smärtfritt.
Det är både närstudier och distansstudier och med tanke på att jag är van att lära och har en väl innnött studieteknik tror jag faktiskt att studierna ska gå rättså lätt till att börjas med. Ända tills vi kommer till beskattningar och balansräkningar, då får jag nog sätta pannan i rejält djupa veck jag med. Men skoj är det, på det stora hela!

Fritiden sedan, uj jag skulle helst inte tänka på det, men alltså: Spinnrocken åker på ståförsäkring ut till holmen tills studierna är avklarade, handarbetsbloggen likaså. Handarbeten och sånt åker in i lådor förutom nåt enstaka som får bli framme. När sambon kommer hem på dagarna kan jag kanske studera lite, men det viktigaste är nog att få rutin på sänggåendet för knattarna. Max en timme sömn för stora krabaten dagtid, så han somnar på kvällarna och jag har tid att studera i lugn och ro, också de dagar/veckor sambon kallas på jobb. Det ska väl gå i två år. Två år, en så kort och en så evighetslång tid.

2 comments:

Anonymous said...

Det låter som ett bra val, merkonomstudierna! Lycka till!
Maj

Höperöt said...

Jag hoppas verkligen det! Tack!