08 May 2012

Människostudier

Man ändras och formas och anpassar sig med livet hela tiden.

Men jag har hittat i alla fall två olika sätt att göra det, finns säkert flera därutöver.

Det finns de människor som planerar och kontrollerar: Sån vill jag bli! Det vill jag göra! Och så sätter de in hela sin själ och envishet i att omforma sig själv i den riktningen tills de blir nöjda med resultatet.

Så finns det de människor som går på känsla: Wow, dethär var kul! Jag vill ha mera av dethär! Och plötsligt en dag får de insikten, men härrägud jag är ju SÅN, det är ju dethär jag gör!

Resultatet är väl detsamma, man gör/är något man tycker om och tror sig trivas med, men vägarna dit är vitt skilda.


Vilkendera jag är?
Ingen aning, det enda jag vet är att jag beundrar den första typen i smyg för beslutsfastheten och finner den senare typen rysligt fascinerande och intressant.

Vilka typer har jag missat? Vad är du?

4 comments:

Anonymous said...

Det beror väl på... men jag har en känsla av att de som vill kontrollera hela tiden, även sig själv, kanske aldrig blir nöjda?
=) Lotta

Anonymous said...

Håller med Lotta, det är den värsta typen, för dem själva alltså.

Jag tror att det finns en till typ, den oreflekterade förändringen. "Ja e bara mee." Liknar spontan känsla, förutom att inga känslostormar finns, bara livet som styr.(även känd som den österbottniske mannen)

Sen finns det också Botoxpersonligheten. "Jag vägrar förändras" som kämpar mycket för att vara som förr. Personen känns igen på att den smakar lite trä och konserveringsmedel. Lider ofta av en svag självkänsla, genomgående, eller inom vissa områden som karriär eller utseende.

Sidu va man åstadkommer när man borde göra annat. Skiiit va trött ja ee-ä!

M said...

Det var jag, jag som var anonymous. :P

Höperöt said...

Lotta - Jo det är lite så jag också har uppfattat de personer som kör på planeringstaktiken. Fast inte utan att jag beundrar de som är lite uthålligare och envisare än mig för det!

M (as in maratonkommentatorn) - Haha! Den österbotnniske mannen låter bekant jo!
Botoxmänniskan har jag ännu inte bekantat mig med. Eller jo, om 48-åringen på Svärrjefärjan som ännu har samma leopardtights och fluffade frisyr som hon hade på 80-talet hör dit så vet jag...