06 March 2012

UTOMÄKTENSKAPLIG och faderlös

För en gångs skull känner jag mig inte fullt som en urvriden trasa mitt på dagen, det kan bero på att Filuren varit en helt annan bebis sedan lunchtid igår. Jag vågar inte tillskriva magdropparna hela äran ännu, han kan ju bara ha ett par bra dagar igen, men den lilla viftande smågrymtande sötsaken i babysittern är något helt annat än missnjödhetsmonstret vi haft den senaste veckan!

Så när jag nu har energi och Krabaten är hos dagmamman passar jag på att röja lite bland plastprylarna på golvet och kommit så långt att jag börjar ha drömmar om att hinna plocka fram dammsugaren. Just då hittar jag ett litet meddelande av nämnda son, under hans matstol i köket för att precisera. En trrakktorrr-parkering:

Man måste ju avbryta leken och parkera för att komma och äta frukost såklart. Rådd, men sött rådd!

Idag har dessutom sambon "erkänt" faderskap (jag ids inte ens säga hur långt ifrån reven, kröhöm, jag menar stenåldern, jag tycker att det uttrycket är!), så nu har Filuren då två föräldrar, är släkt med sin pappa, har arvsrätt och allt såntdär som ska vara juridiskt korrekt när det biologiska inte räcker till.
Missförstå mig rätt, jag tycker att det absolut ska konstateras faderskap om föräldrarna inte är i ett registrerat parförhållande, just för att det inte ska bli missförstånd med den officiella biten. Men erkänna, det låter som om han begått ett brott.
Å andra sidan, i doppapprena från församlingen/magistraten står det UTOMÄKTENSKAPLIG på ett lätt nedlåtande förmyndaraktigt sätt med stora bokstäver och ett rynkat ögonbryn.
Håhhå säger jag bara!

7 comments:

RockMom said...

Precis som om barnen inte skulle kunna vara lika utomäktenskapliga fast föräldrarna är gifta..Jag menar, frun i huset kan ju ha utnyttjat postiljonens tjänster ;)

Tycker det där är sååå dumt. Är man sambo eller gift så borde det ju gå automatiskt..

Anonymous said...

När vår äldsta föddes, inom äktenskapet, var pappan automatiskt förmyndare. Kommer inte ihåg när det ändrades. Lite framåt har det gått. Men bara lite.
Maj

Höperöt said...

RockMom - Precis samma konstaterade vi, vad är det som säger att barnet har "rätt" far bara för att föräldrarna är gifta :)

Jag förstår på sätt och vis att det behövs nån form av godkännande av fadern, eftersom det enda som gör att vi, juridiskt, är ett par är att vi är mantalsskrivna på samma adress. Men tycker att processen kunde göras mycket trevligare och enklare!

Maj - Jo det går ju framåt, men det känns som att det inte riktigt hänger med i tiderna :)

Pia said...

Vad för droppar kör ni med? Frågar en lite desperat mamma

Höperöt said...

Vi testar Cuplaton för tillfället. Lite gnälligare har han varit nu på eftermiddagen, men inte helt otröstlig som förr i alla fall!

Enda nackdelen är att det ska blandas med liten mängd vätska innan måltid, så det blir lite omständigt, men än så länge värt det.

Kamomilla said...

Dags för uppdatering av termerna, verkligen!

M said...

Storskarttade åt detta alltså! J kommer att vara stolt över att ha en utomäktenskaplig junior. :D

Man borde gifta sig enbart för att undvika en del papperexcersis.