09 February 2012

Ni vet situationen

Ni vet, då avslaget helt plöstligt börjat blöda mera (för att jag försiktigt började lyfta krabaten i morse?), så man hastigt måste lämna krabaten som slevar i sig de sista middagsbitarna vid bordet, så man kan föra filuren som har svårt att somna i famnen till sin säng, så man kan gå på toa.

I den bästa av världar slutar det hela med att man gör sitt bestyr, plockar upp filuren utan att han hinner bli för upprörd, går tillbaka till köket och den duktige krabaten slevat i sig resten av middagen på egen hand.

I verkligheten hinner filuren bli upprörd och på väg tillbaka till köket märker man att det är ovanligt tyst i den ändan av huset och att krabaten inte orkat vänta på att mamma ska komma tillbaka och har hällt mjölk i glaset själv, glaset är fullt, det är också bord och golv, och när du ojat dig över mjölken och krabaten ska klättra ner från stolen halkar han och trillar omkull och börjar tjuta också han.

Det är i sådana situationer man inte kan annat än att ge upp alla frustrerade försök att kontrollera sin tillvaro och bara småle åt hela soppan.

7 comments:

Lotta said...

Småle? Varifrån tar du den styrkan? jag skulle troligen ha satt mig mitt i mjölken och börjat tjuta, jag oxo.. Kram!

Kamomilla said...

Du är en riktig fighter du!

Höperöt said...

Inte gråta över spilld mjölk :)
Tja, jag tycker mera att jag kör på ge-upp-metoden. Ingen idé att streta emot när allt bara faller en ur händerna, bättre då att bara inse att man har noll koll och man får hänga med i karusellen tills det lugnar sig.
Sen får man börja reda upp i nån ända igen.

Lotta - Tack för kramen, det värmer!

Anonymous said...

Hoppas det var hos dej svärmor var/är idag när hon inte kunde komma och jumppa! Förstår inte riktigt hur jag klarade mej utan släkt i närheten och med mannen på resor alltsomoftast!
Maj

Höperöt said...

Maj - Nej inte i förmiddags, men nu har krabaten åkt iväg med henne för att sova över natten där och jag får försöka ta igen liite sömn med lillisen.

M said...

Ah, jag skrattade, elaka, hemska jag... ! Men det är min visualiseringsförmåga alltså.. Kan SE krabaten dra en Warner Bros-vurpa i mjölken.

Höperöt said...

"Flopps" liksom. Nej, det var inte vurpan jag skrattade åt, men den var rätt elegant, stackarn.