23 February 2012

En parentesdag

Den yngre och den äldre har samarbetat bra inatt. Från klockan halv ett och framåt har de sett till att deras mamma inte fått sova ens en timme i streck (ett antal småsnuttar däremot) innan hon väckts av "eh snurf eh eh eh" (nån som vill amma), blöt fis (nån som det ska bytas blöja på) eller "tapp-tapp-tapp-tapp" (storebror som kommer springande). Däremellan bar jag helt frivilligt storebror till egen säng i nåt skede.

Krabaten sov nästan inget igår hos dagmamman, så han är upp och ner och Filuren har troligtvis en teho-ammnings-period på gång, så visst har jag en viss förståelese. Men det hjälper inte mot trötthet och att nerverna är på ytan. Har råddat och klätt på krabaten halvvägs innan jag kom på att det ju skulle sluta regna i eftermiddag och det var då vi skulle gå ut (missnöjd krabat) ropat onödigt mycket åt Krabaten nu på morgonen (nåja, han får inte kliva/hoppa på mammas elpiano och det vet han nog) och tog till en fuskmetod för att få filuren att sova längre än en halvtimme (klä på vantar, mössa, yllehalare och sätta ner honom i vagnens mjuklift. God sömn garanteras! Hoppas han inte vänjer sig vid det bara.).

Tyvärr tvivlar jag på att jag blir en bättre mamma idag, trots en tupplur, så därför tänker jag sätta en parentes på denhär dagen och förvara den i en mörk vrå i mammornas Hall of fame.

årv kröM -> (Idag) <- Mörk vrå

EDIT: Nej det blir jag nog inte, sambon blixtinkallad på jobb en vecka igen. Vänta lite så parentesar jag mig och sätter mig i samma vrå som dagen.

årv kröM -> (Jag) <- Mörk vrå

2 comments:

Kamomilla said...

Nä! Inte så du ska vara ensam igen? :( Får du hjälp??

Höperöt said...

Jo, tyvärr, avskyr att få veta om det med bara några timmars varsel, det är värst!
Men det känns i alla fall bättre denhär gången.
Det är bara fråga om sex dagar och jag får ju ta ut den lilla nu så jag sitter inte inne och ugglar, och DET är skönt :)

Bara vi håller oss friska och krabaten sover bra på nätterna så går det galant. Och gör han inte det så hjälper farmor och farfar till nån natt bara jag ber dem om det!