17 February 2012

Bubbligt

Jag är liite orolig för filurens mage. Han är svårrapad på kvällarna, under en period på en tre - fem timmar, han kan ha ont så han gallskriker och sparkar och vrider sig, men somnar ändå någorlunda bra om han får ligga på min mage. Vid ett kort förhör med min mamma lär det vara så hennes ena dotter (gissa vem!) betedde sig som riktigt liten och det ledde sen till kolik, så jag är uppmärksam på allt sånt just nu.
Och så har jag joggat runt här hemma och försökt rapa bebis så jag har sjuka armar och axlar. Finns det månne nån billig automatrapare på marknaden?

Sambon, som är frisk och hemma igen, tar hand om större delen av krabat-sysslorna, vilket mina axlar tackar för!
Men ändå, jag är sådär femföre att köpa en sjal. Gärna en lång trikå-sjal, lär ska vara bäst när de är riktigt små, så kan jag ha honom på magen längre stunder och armarna fria. Inget illa om Manducan, men den får nog vänta tills han blivit lite stadigare i ryggen den lille.

6 comments:

Pia said...

Vår lilla tös vägrar rapa och de menade på Jorv att vissa rapar andra inte. Som tur vad så gallskriker hon inte så mycket, men en timme vara obligatoriskt på natten efter amningen.

Höperöt said...

Jo, det är väl lite mera eller mindre luft i dem. Men det måste nog åtgärdas dethär, nu har han haft en tvåtimmars smärt- och skriksession mitt på dagen nu också, inte bra...

Melli said...

Men manducan har ju babyinsatsen. Borde väl funka? Annors rekommenderar jag nog också en skön trikåsjal i början, hittas ofta rätt billiga begagnade på tex. huuto. O ifall ni har en jumppaboll/terapiboll så är den ju perfekt att sitta och guppa skrikbaby på, våra har åtminstone gillat det. Guppa på bollen i sjal/manduca, det är ju nästan bekvämt också för föräldern. Hoppas magproblemen lättar för den lilla!

Sen FINNS det ju faktiskt kolikgungor, ja eller så kallas de. Man stoppar babyn i gungan (sittermodell) och ställer in hur snabbt man vill att den gungar. Det lugnar väl. Eller så blir de kanske sjösjuka och tystnar därför?! ;) Råkade hitta en från kierrätyskeskus med mellansonen för bara 10€ så han fick gunga i den ibland.
Men nog är ju trygga,varma famnen alltid bäst att trösta i. Våra har alla älskat att sitta i sjal och det hjälper ju nog väldigt bra mot luft i magen.

Höperöt said...

tack för tipsen!
Jo NU har jag fått manducan att fungera! Har nog mera att göra med hur jag får filurens ben bekvämt placerade än hur stadig han är i ryggen :)

Magen är lite si och så, jag skulle inte kalla det för full kolik. Vissa kvällar är det skrikfest några timmar, annars bara en timme och nån enstaka kväll inget skrik alls. Så nån kolikgunga satsar vi knappast på, men en sjal är jag lite sugen på att testa...

Frida said...

Gissar att ni provat på disflatyl redan, men det hjälpte på Lucas. Annars hade en kompis goda resultat hos en zonterapist som tryckte typ under fotsulorna - sen sa det pröööt i baken och ungen var nästan som ny.

Höperöt said...

Vi har testat Cuplaton och för den lilles mage var effekten +-0. Däremot har jag lagt märke till att antalet kaffekoppar jag hinkar i mig har direkt inverkan på den lilles mage, så det blir lite kafferestriktion nu också.