24 January 2012

Hälsningar från handarbetsbloggen

Status just nu:


Yllebyxorna är klappade och klara. Det finns garn kvar till strumpor och vantar ännu om jag vill, men måste för säkerhets skull överlämna stickorna till födelsedagsmössan, så den hinner bli klar i tid!
Fast på sätt och vis är det ingen fara om den inte blir klar förrän till nästa år, för trots jag följer mönstret ser den smått megalomanisk ut för en 1-2 åring.
Sedan har jag förstås inte kunnat låta bli att dra igång ett vårfärgsprojekt och gjort ett par prototyplappar för en virkad liten filt. Virknål strl 8 så det ska gå snabbt och rutorna är mormorsrutor men gjorda med något som på engelska kallas för "puff stitch" vilket gör den tjock och mjuk utan att vara för varm. Grundfärgen i ljusgrönt har gått ur sortimentet och jag har fyra nystan allt som allt, så få se hur långt det räcker, men då får jag fylla på lite som det blir sen. Hur som helst, den borde utgöra ett perfekt sjukhushandarbete, en virknål skramlar mindre än fem stickor om vi säger som så!

Annars firar jag min sista barnfria dag på länge och har lyxat till det genom att ta en vagnfri promenad, meditera lite och ta en riktig powernap!
Nu ska jag äta en mandarin, hänga lite tvätt, plocka lite leksaker (när man har chansen!), skala potatisen inför middagen och sen gå och hämta krabaten från dagmamman.

2 comments:

Kamomilla said...

Vad duktig du är!!

Höperöt said...

Tack!
Det märks kanske att jag har lite tid över just nu ;)