12 January 2012

Blomsterbud?

Uh, jag tänkte på något vis att vi skulle ha en lugn normal dag idag jag och krabaten, men...

Jo det började lugnt, jag och snuviga krabaten som smörade ner sitt hår vid frukostbordet tog en dubbeldusch. Sen skulle jag börja med det vanliga plockandet då sambon fick tekniska problem med sin dator och jag rusade till undsättning. För att bidra med något under tiden började sambon plocka ljusserien ur granen (jag krafsade bort allt annat i julpyntsväg redan igår), lämnade den på kanten till mitt skrivbord, med följden att det inte tog mer än en minut innan sonen hade ner ljusen med en krasch.
Medan jag försökte sopa bar sambon ut granen, utan att ta loss den ur foten och så hade vi vatten, glasbitar och granbarr på parketten. I samma kalas passade ena foten från fåtöljen att lossna, så den stod och vickade i mitten av allt.
Sambons egentliga datorproblem kvarstår, det räckte med en tillfällig lösning för stunden och julgranslamporna måste bytas med tång på grund av glassplittret, förmiddagsplocket är ogjort och jag vet inte hur många sammandragningar jag hann med.

Men, allt går att städa undan! Parketten är sopad, torkad och dammsugad, det gick inte sönder fler julgranslampor än att vi borde ha reserver och vi hoppar över förmiddagsutomhusandet i regnet och halkan med den snuviga avkomman.
Och det bästa av allt: Granen är borta! Och när granen var ute hade jag gett mig själv lov att utöka krukväxtparken igen!
Så kära männiksor med gröna fingrar: Lämplig krukväxt för ampel i västerfönster, lättskött och ska tåla värme på sommaren?

Annars blir det kort och gott en murgröna från Ikea.

1 comment:

Anonymous said...

hoya, aka porslinsblomma är en söt ampellevande varelse :) säger sys