02 November 2011

Vår juuuulskinka har rymt

Nånej, den är i gott förvar i frysen. Från och med ungefär här kan alla hc-vegen vänligen vända bort sina blickar helt för eget välmåendes skull.

Nu har jag portionerat nästan 8 kg grismalet kött i fryspåsar. Tidigare idag har jag skurit upp 70 cm yttrefilé, putsat lite späck och delat upp revbensspjällen i passliga ungsbitar. En halv gris, utan ben, var det som vi beställde. Egentligen hade jag kanske hellre fått ett halvt får eller nöt, men gris går också bra.
Och för att vara ärlig, nej det är inget ekokött, jag tvilar till och med på att det är väldigt lokalproducerat. Varför köpte vi det då, bara för det billiga priset, you sneaky bastards?
Ja, delsvis det (nåja några kilo späck far nog till tipporna i vinter, bokstavligen, eftersom varken jag eller sambon är så intresserade av att laga egen korv) men också för det att jag vet vad julskinkan innehåller, inget E621, inget onödigt salt., inga färdigmarinerade ribs.

Nu ska jag bara googla på hur sjutton man rimmar en sjukilos julskninka hemma.

2 comments:

Anonymous said...

Jag funderade nog också på att beställa en halva. Men det var vid tanken på att salta juslskinka själv som jag blev tveksam. Kanske sambons farmor vet hur man gör. Men jag var med din sambos mor och köpte lokalproducerat Highland cattle kött för en tid sen. Har inte tillrett nånting ännu, ska bli spännande.
Maj

Höperöt said...

Jo jag hörde det att det såldes sådant i trakten också!
Hade varit skoj att prova, men frysarna börjar sådär sakteliga bågna, så det får vänta tills nästa år. Berätta om det var gott sen!
Eller, vi lär väl få provsmaka :)