09 November 2011

Sova själv

Höh, nu skäms jag nästan som målade upp Den Skräckfyllda Bilden av Sova Själv.
Metoden gav alltså precis vad den lovade. Inte förrän väckarklockan pinglade imorse kom krabaten joggandes till vårt rum och då ville han bara gooosa under täcket en stund till.
På ett sätt galet skönt att ha sängen för sig själv, på ett annat skulle det också vara skönt att veta att barnet ligger mellan oss och har det bra. Barnet har det troligtvis bra eftersom det snusar lungt, att andas är ett grundläggande tecken på att man har det bra. Och andetagen är ju något man inte hör när det sover i eget rum, fastän det med 99,99% sannolikhet har det lika bra där. Det finns alltså 0.001% orsak att oroa mig på natten när krabaten sover själv, men det avrundas och avjämnas uppåt till ungefär 10% på grund av mamma-genen.

Nu har jag gjort den första stora julklappsbeställningen på adlibris, flera Bu och bä-böcker till krabaten och en hushållspraktika till mig. Det ska väl hålla oss båda sysselsatta under diverse ammningar det närmaste året!

2 comments:

Eva said...

Här kommer ett boktips som åtminstone här har uppskattats. Och kanske kan vara till någon hjälp sen då han blir storebror:
http://www.boksson.se/nejlika-och-lilla-lilla-syster-smarta-sma,9789129669114.html

Höperöt said...

Tack för tipset!
Hittills har vi bara rimmat med denhär syskonboken: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129662133
Men Nejlika verkar kunna passa bättre in med krabatens världsuppfattning och ålder.