14 November 2011

Små kriser

Veckoslutet kom och gick. Och jag konstaterade som vanligt att när man åkt förbi S ja A Ollila och Heden-skylten så slår nu-tar-österbotten-slut-melankolin till. Men sen kommer man ju hem till sitt och allt blir bra igen! Eller ja, vardagen är ju full av små funderingar den också.

Den första upptäckten var att vi kom hem till ett 16-gradigt hus. Vilket på sätt och vis är bra! Vi eldar för värmen och slösar inte på oljan med andra ord, men jag skulle inte säga nej till den som ställer upp på en timmes eldningsservice samma dag vi kommer hem så man inte skulle behöva dra yllehalaren utanpå pyjamasen när det är sovdags för krabaten.
Kris nummer två kom sig av att kaffekokaren abrupt slutade fungera i fredags på eftermiddagen innan vi skulle åka upp. Så idag på morgonen fick sambon gå en runda i garagekällaren för att gräva fram sin estniska kaffekokare. En helt vanlig kaffekokare. Man bara måste komma ihåg att dra ur sladden efter varje användning för säkerhets skull.

Hursomhelst, nu är här över 19 grader och frukostkaffet gick att dricka, vardagens små kriser är till för att lösas!
Kris nummer tre jobbar jag på ännu, en hals som är så sjuk så det gör ont att prata, hoppas det bara är den kalla sovrumstemperaturen och inte nåt varaktigt.

Och så en veckoslutsfiilisbild:Bus på mommos säng. Trött mamma, piggt barn, som det ska vara då!

Ajjo, magen är i gömman, maguppdatering och sockerläge kommer senare!

No comments: