22 June 2011

Midsommarmat

Det är lagom så inspirerande att planera en midsommar-meny och knytkalas för sju personer när man själv måste springa och tillbe porslinsguden var och varannan timme.
Men nu börjar det bli klart!

Sen lunch: Nypotatis med olika sillsorter, laxpaté samt ägghalvor fyllda med smetana och hackad rödlök (och kaviar om vi tycker oss ha råd).

Kaffe och det enklaste och godaste som finns: Jordgubbar med vispgrädde.

Midsommarstång, tävlingar och sånt som nu hör till.

Kvällsgrill före/efter bastun: Majs, ribs (nåja alla tar med det kött de vill ha), blåmögelostfyllda champinjoner inlindade i bacon och en grönsallad med sallad ur eget land, ruccola och soltorkad tomat.

Hur jag ska orka till midnatt är en annan femma. (Antagligen orkar jag alltså inte, anmäler mig som party-pooper, tar min hink under armen och går och sova kvart före elva).

4 comments:

RockMom said...

Det är ju just det som e så skönt med att va gravid eller amma..man kan, utan att nån blir sur,gå å lägga sig då man blir trött :) Det är min plan också för midsommaren. För just nu är nog sömn det mest värdefulla jag har!!

Testa annars de där sea-banden (http://www.sea-band.com/)
Jag tyckte att de hjälpte en aning mot mitt illamående..

Frida said...

Tjohoo! Krabaten ska få en kamrat, så skoj så skoj (ja inte illamåendet då då)! Nu måst vi kanske träffas en gång innan vi ynglat av oss sammanlagt TRE gånger sedan vi senast sågs.

Menyn är ganska exakt vad jag svettades att inhandla med en icke-nöjd L som shoppingsällskap idag. Puust och stööön.

Ja, och partypooper är jag också. Så nou hätä. Fast jag ammar ännu, så kanske är en ursäkt som Rockmom sa :D

Kamomilla said...

Staki dig :( Hoppas det lättar snart. Tycker du är rysligt duktig som orkar ordna med fest i alla fall! Glad midsommar!

Höperöt said...

Rockmom - Jo att få gå och sova utan dåligt samvete är ju en viss fördel ;)

Jepp, jag har funerat på dedär seabanden och framför allt var man får tag på dem, ska försöka skicka sambon via ett lite större apotek idag och kolla.

Frida - Tack! Visst är det tjohoo också! Jag bara är lite koncentrerad på dethär spyendet just nu :P

Jag ska se när jag börjar må bättre, jag har ju nog liksom tänkt mig dit mot Esboskogarna i nåt skede hela våren redan, men men :)

Kamomilla - Egentligen är ju midsommarmaten något som tar bort koncentrationen från måendet, så inte helt illa! Men jo, det börjar nog märkas att det hållit på en vecka nu, dethär med att gå hemma och vänta på nästa spya är liksom inte den mest stimulerande tillvaron.