03 June 2011

Keso

Favoritmaten just nu: Keso.

Nej, det duger inte med finsk grynost, jämförelsevis är den seg och besk i smaken. Jag ska ha Arlas Keso, den som är lite mjukare och mildare.
Sen äter jag den som tilltug, i sallader, i efterrätter, passar superbra till fisk och så går den bra att blanda med lingonsylt och äta till köttbullarna. Fast framför allt så äter jag den som den är, slevar i mig med sked.

På tal om fisk, nu blev jag sugen på sushi mitt i allt. Var får man bra sushi i Åbo? Har bara ätit på Skanssi hittills ett par gånger, men senast fick jag ljummen lax på min nigiri och har inte ätit där sedan dess...

2 comments:

Eva said...

keso med tonfisk på bröd är också en vinnare! Keso är sååå gott!

Höperöt said...

Jepp, det har blivit ett antal sådana blandningar här också! Och det bästa är att salthalten är låg så man vågar peta ner det i barnets mat också!