03 April 2011

Som en fiolsträng

Jag måste måste måste jobba på att spänna mig mindre igen, mitt i allt kommer jag på mig själv med att sitta och bita ihop tänderna en gång i sekunden. Tugg, tugg, tugg, tugg... Och när jag slappnar av i ansiktet märker jag hur det bara släpper runt ögonen. Uj, det är säkert sånt som ger rynkor tidigt dessutom!
Lägg till att jag dessutom märker att det räcker med liiite liiite adrenalin, jag blir småsur och morrar till, för att pulsen ska vara uppe i 180 och jag ska gå med hjärtat i halsgropen. Inte alls bra!

Ela - hur var det det fungerade det där med att tillåta sig känna smärta? Blev du mera avslappnad efteråt också? Jag borde kanske testa.

EDIT
Dessutom lite dåligt samvete, vi tog lite rödvin till söndagssteken (rådjur, sambon har jagat) och sedan iddes jag inte koka kvällsgröt åt krabaten så han fick potatismos med lite smör istället.
Lat mamma, dålig mamma, eller smart mamma som använder de sista kokta potatisknölarna direkt istället för att ha dem att stå och torka i kylskåpet?

4 comments:

Kamomilla said...

Du sätter ribban för högt vännen- helt okej med potatis istället för gröt.. Han far säkert inte illa av det!! och vin till maten gör dig säkert till en gladare mamma (kan tolkas lite fel) - man måste unna sig lite lyx och lite feelgood då mår man bra och är en gladare mamma med mera ork!

Mikaela said...

Ja det där med att tillåta sig känna smärta ja.. Det var rent ut sagt j**ligt i en vecka eller så. Hela kroppen värkte. Men det känns som om jag blev mer avslappnad efteråt. Testa! Vad är det värsta som kan hända :)

Anonymous said...

En mycket smart mamma som utnyttjar det som finns! Söta vän, andas! Djupt! Kramar!
sarai

Höperöt said...

*andas djupt*

Jo jag vet att det i princip är noll skillnad för krabaten med potatis eller gröt, men i min hjärna så är ju gröt det han brukar äta på kvällen och då "borde" han ju äta, ja, gröt. Det är antagligen bara mammor som har för sig att de själva haft exemplariska mammar som kan tänka såhär! (Och jag har bara för mig, jag har ju inga minnen av hur det var då)

Ela - Jag ska via massusen min imorgon och höra vad hon tycker om min rygg just nu, är den inte så dåligt skick så är jag beredd att prova, ont eller inte!

Gällande tuggandet så har jag märkt att det är något sätt för mig att hålla igång, jag måste hålla på med något annars blir jag så trött att jag skulle kunna gå och snarka direkt.