21 April 2011

I'm bad, I'm bad, I'm really really bad

Jag har alltid trott att barn gillar att bada, men sini ack så fel jag hade. Vi har testat att tappa upp badet innan han alls kommer till badrummet då det ekande plask-ljudet från kran och badkar tydligen är upprörande, vi har testat lustiga badleksaker och glada regn-sånger, men icke.
Vi körde dubbeldusch i morse. Det gick utmärkt tills jag satte honom i karet då det urartade till en tvåminuters speed-dusch för min del och en treminuters panikartad gråtsession för den lille.
Han lugnade sig inte förrän han fick lämna badrummet inlindad i en handduk i min famn.

Vad ska man göra för att få badet mera lockande? Låta favoritmjukisdjuret bli badat samtidigt? Bara vänta ut bad-angsten?

5 comments:

RockMom said...

Han kan väl bara duscha ifall det är roligare?

Anonymous said...

Håller med rockmom, låt grabben duscha. Efter en tid kan ni ju ha där bredvid ett handfat med vatten, att plaska i, och låta ankan simma och sen är det sommar och varmt och han kan sitta ute och plaska i ett fat och sen i karet...?
Det fixar sig. På det ena sättet eller det andra. Nog tvättar han sig frivilligt sen när damerna kommer med i bilden.
Kram till stackars mamma! =)
sarai

Höperöt said...

Ja alltså, det lilla problemet är ju det att han tycker ännu mindre om duschen, för den låter och så stänker det vatten i ögonen.
Men men detdär med att leka i badrummet och plaska lite och försöka få han ens lite intresserad kunde ju fungera. Alternativt tvätta genom att ösa med bastuskopan för det har gåt bra ett par gånger.

Och så synd är det inte om mig, förutom att jag känner mig som en Mycket Dum Mamma som måste tvinga det lilla livet att bli rent.

Kramar

Frida said...

Ingen hjälp här heller, Lucas plaskar på som en tok, och först i veckan grävde vi fram en badleksak åt honom. Fast han är van med vatten från babysimmet, så det kanske hjälper.

Frida said...

Aj jo, nu måst jag korrigera mig själv. Kom på att L hatade att bada i husbolagets bastuavdelnings duschutrymme. Ekade för mycket tror jag, så han blev räddare ju mer han grät. Så vi har badat på köksgolvet med en stor plastfrotteduk under karet. Kanske det är orsaken, att L badar i ett "vanligt" oekande rum.