28 September 2010

Anteckna de situationer när du känner stress

Åh du söta potatis så dehär senaste 12 timmarna har varit!

I natt hade jag sådär nätt och jämnt somnat om efter att ha petat nappen i munnen på sonen då jag hörde att han prasslade lite med nåt emellanåt. Men, när skulle han ha fått nåt att prassla med i sin säng? Eller skrapade han bara naglarna mot lakanet? Sömndrucket tände jag sänglampan och tassade upp. Nedå, sonen sov som en stock, men ljudet fortsatte. Och det kom från taket. Och från takplattan trillade små små styroxbitar ner på sänkanten en oroväckande kort bit från stället där min näsa brukar ligga och snusa sött på natten. Och det började bli ett fint litet halvcirkelformat hål i kanten på en takplatta.
Jag tänkte INTE sova med möss/sorkar/råttor, så efter en kort men bestämd väckningsprocess drog hela familjen ner till bäddsoffan för att sova.
Där var förklaringen till att jag klagat på odefinierbar astma i några veckor nu!

På morgonen kom jag mycket väl ihåg att det var idag pianoflyttarna skulle komma så lite bråttom hade jag när vi dragit oss lite längre på morgonen på grund av förlorad nattsömn. Nåja, inte hann jag mera än att bädda ihop soffan och plocka undan lite papper i vardagsrummet förrän det knackade på dörren. Hallen var i kaos och frukosten ännu inte undanplockad när fyra bredaxlade pianoflyttare trängde sig in i vardagsrummet. Sambon fick röja undan i hallen och jag fick bita mig i läppen för att inte komma med ett onödigt påpekande i stil med att "jag SA ju att vi borde börja röja undan tidigare".

Sedan skulle tvätten hängas, men av förklalig orsak ville vi inte hänga den i sovrummet på vinden som vi brukar, så jag joggade upp efter torkställningen och hörde i samma stund dendär typiska kraschen nerifrån, dendär som tyder på att någon som just stod upp nu trillade ner och slog sig mot något. Och mycket riktigt hördes ett illtjut två sekunder senare och nu har sonen en blåröd ögonvrå. Nåja, det är väl som så att alla små pojkar samlar på sig mera blåmärken när dom leker med pappa än när dom leker med mamma?

Det här blir en bra inledning på stressadagboken jag bestämde mig för att börja skriva idag...

2 comments:

RockMom said...

Uäk för djur i taket
*skriker*

Anna said...

Jaa, speciellt de som finns nästan rakt ovanför! UJ!

Men vi sover nere inatt och har riggat upp några fällor i skrubbarna, så få se sen...