03 August 2010

Har hittat förklaringen!

Jag har känt mig lite slö och åldersstigen på det senaste. Och inte att undra på, jag borde ju ha en och en halv fot i graven redan om det är så att jag borde ha skrivit mina memoarer som 16-åring.

Jag ska direkt påminna krabaten om att han ska passa på att njuta medan han är ung. Härrägud han är ju straxt sju månader!

Mera seriöst. Har vi så bråttom att leva idag att vi har så mycket att skriva redan när vi är 16 så att det räcker till för ett helt liv? Tittar man på den mängd information som man ska ta emot och processa jämfört med på 1850-talet då man bodde i sin by och ens världsbild sträckte sig till de tre närmaste grannbyarna så skulle det inte förvåna mig om svaret på den frågan är ja...

Om nån undrar vad jag menar med detta så är det att människans hjärna knappast har utvecklats lika mycket som informationsflödet på 160 år och exakt vad det innebär för vår hälsa.
Det på en tisdagskväll!

5 comments:

Kamomilla said...

SÅ rätt så!

Maije said...

Ja, man ska leva i nuet.. Jag tänker göra det i tre dagar till. Sen e d finito å vi börjar me framtidslevande igen. :)

Anna said...

Kamomilla - Ingen panik... Lätt att säga, svårare att komma ihåg!

Kanini - Naaaw, var snäll med eleverna och börja öva dem i skrivande i JAG-form och imperfekt så dom får en vettig memoar till stånd sen om några år :P

M said...

Haha, vet du, när jag läste det här inlägget trodde jag att jag aldrig förr läst det. Pre-school stress? De första dagarna har gått bra. Dock inte så mycket imperfektum på schemat... Måste åtgärdas. Imo startar historiesekvensen. Huuwwa!

M said...

JA alltså.. faaaen. De ja egentligen sku skriv va att det ju finns teorier kring detta i värre tager. Även det inom genren Lev enklare. Som ju boken hette. Gå med i en studiecirkel kring den om det finns i din region! www.martha.fi <- för oss tanter ;)