18 March 2010

50-talist javisst

Nej jag ÄR ingen miljönisse!
Jag är bara bakåtsträvande och fascinerad av det mycket hållbarare livet som det levdes på 50-talet och att det sedan råkar vara så attans mycket bättre för miljön är inte mitt fel juh!

Tygblöjorna
En beprövad metod!
I kombination med moderna syntetskal (eller stickade) och en splitterny tvättmaskin innebär det inte så mycket mera jobb alls faktiskt. Och mycket färre roskispåsar!
Nackdelar är väl att det kan lukta lite mera på toa just innan tvätt...

Äta det man köper
Det är visst nån sån kampanj som snurrar runt bland universiteten nu också. Varför?
Jo, det blir billigare. Och i dethär huset där vi inte kan/får kompostera, så märker man hur mycket extra skräp det blir direkt när man slänger gammalt.
Nackdelar? Vi har ätit lite småsuspekta rätter den senaste veckan: Morotscreps med baconfyllning, solsallad med ägg och bacon, mannagrynsgröt med hemlagad blåbärssoppa, räkpaj med pinsamt lite räkor och suspekt mycket äggstanning.

Kompostera
Ja, där det går. Ute på höperö-stugan på höperö-holmen alltså. Det gjordes garanterat där redan på 50-talet.
Fördelarna är att man slipper släpa så attans mycket skräp på båten tillbaka till land. Och så får vi finfin jord till trädgårdslandet.
Nackdelarna är... Ja den enda nackelen jag kan komma på är att göra som på 50-talet då dom även försökte sig på att kompostera batterier, porslinsfat och glasflaskor. Fast det försöker vi undvika förstås! (Hur farlig är månne jorden runt ett gäng sönderrostade gamla batterier?? Endast stavarna i mitten är intakta mera...)

Odla själv
Ja fast det behöver jag väl inte ange andra orsaker till än att trädgård är roligt va?
Det tycker säkert också rådjuren och sorkarna på holmen i vår!
Oj dom odlar sallad här! Och morötter!
Kalas!!!

No comments: